Ludovic Orban: ”Vom face depesedizarea administrației. Vom schimba conducerea ANAF. Blocăm toate concursurile organizate pe ultima sută de metri. La noile concursuri, probele orale, monitorizate cu camere ca la Bacalaureat” (VIDEO)

Ludovic Orban: ”Vom face depesedizarea administrației. Vom schimba conducerea ANAF. Blocăm toate concursurile organizate pe ultima sută de metri. La noile concursuri, probele orale, monitorizate cu camere ca la Bacalaureat” (VIDEO)
Foto: facebook.com/pnl.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că Guvernul pe care îl conduce a început ”depesedizarea” administrației. Prim-ministrul a anunțat schimbarea conducerii ANAF și eliberare din funcții a consilierilor de stat, secretarilor de stat, secretarilor generali PSD.

”Față de planul de colectare de venituri există un minus de 11 miliarde. PSD a făcut bugetul baza pe bani inexistenți. Este evident că e o deficiență și la colectare. Păstrăm cel mai mic procent de colectare a TVA, avem cea mai mare evaziune fiscală dintre toate țările UE pe TVA.

Cu siguranță, vom schimba conducerea ANAF. Facem o evaluare. Căutam oameni competenți. Am anunțat că vom face depesedizarea administrației. Începem cu deciziile de eliberare din funcții a consilierilor de stat, secretarilor de stat, secretarilor generali. Am luat decizia să blocăm toate concursurile organizate pe ultima sută de metri.

Este un adevărat campionat de ”prin cine se poate ajunge la prim-ministru”. Îi anunț pe toți PSD-iștii să nu încerce să ajungă la mine pentru că vor primi același răspuns”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a mai precizat că viitoarele concursuri se vor organiza în mod transparent și a promis că la probeleorale vor exista ”camere de luat vederi ca la Bacalaureat”.

De asemenea, Ludovic Orban a anunțatdouă audituri pentru funcționarea și reorganizarea Guvernului.

”Prima parte a auditului va fi organizat intern, care va sta la baza hotărârilor noi ale Guvernului. De asemenea, vom declanșa și un audit extern pentru a identifica cele mai bune forme de organizare pentru că vreau o reducere a numărului de autorități din subordinea Guvernului”, a spus Ludovic Orban.

Referitor la lipsa banilor de la buget, premierul a declarat că sunt foarte multe plăți care trebuiau făcute și au fost amânate.

”De exemplu, rambursările de TVA. Suma e mare, se apropie de 5 miliarde”, a spus Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe