Ludovic Orban: ”Vom face depesedizarea administrației. Vom schimba conducerea ANAF. Blocăm toate concursurile organizate pe ultima sută de metri. La noile concursuri, probele orale, monitorizate cu camere ca la Bacalaureat” (VIDEO)

Ludovic Orban: ”Vom face depesedizarea administrației. Vom schimba conducerea ANAF. Blocăm toate concursurile organizate pe ultima sută de metri. La noile concursuri, probele orale, monitorizate cu camere ca la Bacalaureat” (VIDEO)
Foto: facebook.com/pnl.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că Guvernul pe care îl conduce a început ”depesedizarea” administrației. Prim-ministrul a anunțat schimbarea conducerii ANAF și eliberare din funcții a consilierilor de stat, secretarilor de stat, secretarilor generali PSD.

”Față de planul de colectare de venituri există un minus de 11 miliarde. PSD a făcut bugetul baza pe bani inexistenți. Este evident că e o deficiență și la colectare. Păstrăm cel mai mic procent de colectare a TVA, avem cea mai mare evaziune fiscală dintre toate țările UE pe TVA.

Cu siguranță, vom schimba conducerea ANAF. Facem o evaluare. Căutam oameni competenți. Am anunțat că vom face depesedizarea administrației. Începem cu deciziile de eliberare din funcții a consilierilor de stat, secretarilor de stat, secretarilor generali. Am luat decizia să blocăm toate concursurile organizate pe ultima sută de metri.

Este un adevărat campionat de ”prin cine se poate ajunge la prim-ministru”. Îi anunț pe toți PSD-iștii să nu încerce să ajungă la mine pentru că vor primi același răspuns”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a mai precizat că viitoarele concursuri se vor organiza în mod transparent și a promis că la probeleorale vor exista ”camere de luat vederi ca la Bacalaureat”.

De asemenea, Ludovic Orban a anunțatdouă audituri pentru funcționarea și reorganizarea Guvernului.

”Prima parte a auditului va fi organizat intern, care va sta la baza hotărârilor noi ale Guvernului. De asemenea, vom declanșa și un audit extern pentru a identifica cele mai bune forme de organizare pentru că vreau o reducere a numărului de autorități din subordinea Guvernului”, a spus Ludovic Orban.

Referitor la lipsa banilor de la buget, premierul a declarat că sunt foarte multe plăți care trebuiau făcute și au fost amânate.

”De exemplu, rambursările de TVA. Suma e mare, se apropie de 5 miliarde”, a spus Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti