Alegeri locale 2020. Luptă strânsă pentru Primăria Chiajna. Mircea Minea, gata pentru cel de-al 7-lea mandat

Alegeri locale 2020. Luptă strânsă pentru Primăria Chiajna. Mircea Minea, gata pentru cel de-al 7-lea mandat
Mircea Minea

După 24 de ani la Primăria Chiajna, perioada Mircea Minea ar putea apune.Politicianul susținut de PSD și ALDE urmărește să obțină cel de-al7-leamandat consecutiv de primar al Chiajnei, potrivit numărătorii parțiale.

Lupta a fost foarte strânsă. În jurul orei 00.10 – 28 septembrie, controversatul Minea avea34,8% în sondaje, penelistul Anghel 22,7%, iar pe primul loc în opțiunile cetățenilor comunei Chiajna era Cornel Zainea, cu 36,7%.

La 01:20 însă, Minea avea 37%, Zainea 34,8%, iar Anghel 22,1%. Până la ora 01:00 s-au numărat 90% din voturi.

UPDATE 28 septembrie, ora 15:00 – Mircea Minea a câștigat cu un avantaj infim. 35,8% a obținut candidatul PSD ALDE, în timp ce Cornel Zainea a primit 35,5% din voturi.

Cine este Cornel Zainea

În vârstă de 38de ani, Cornel Zainea este IT-ist de profesie. A absolvit Universitatea Politehnică din București, iar din 2016 este deputat în Parlamentul României.

În cadrul alegerilor din 2012, 2014 și 2016 a fost observator. În 2016 a aderat la USR iar înainte a fost voluntar în campaniile lui Nicușor Dan. Printre prioritățile sale se numără problemele de mediu.

„Începând cu 2016, am decis să mă implic mai agresiv în acțiuni ale societății civile, prin inițiative legate de combaterea poluării și protejarea mediului înconjurător.

Astfel, am devenit membru al grupului de iniţiativă care luptă pentru stoparea poluării olfactive şi chimice în zona de Nord-Vest a Bucureştiului, cauzate de firmele care gestionează deșeuri. Împreună cu alți cetăţeni implicaţi civic am participat la întâlnirile cu autorităţile statului, am trimis sesizări şi am încercat să informez oamenii în legătură cu potenţialele consecinţe pe care le are această problemă asupra sănătăţii publice.

Mediul reprezintă o prioritate a USR. România este în mai multe proceduri de pre-infringement pentru problematici de mediu, țara noastră fiind deficitară în ce privește aplicarea legislației în acest domeniu.

Astfel, prin activitatea parlamentară în mandatul 2016-2020 îmi propun realizarea obiectivelor USR în domeniul protejării mediului și, prin aceasta, îmbunătățirea calității vieții cetățenilor României”, notează Cornel Zainea pe site-ul său.

Ultima oră
19:40 - Consiliul Național al Elevilor: Condamnăm lipsa de viziune asupra unui posibil val 5 COVID. E esențial ca Ministerul Educației și cel al Sănătății să ia măsuri care să limiteze riscul de infectare din școli
19:14 - Grav accident la ieșire din Timișoara. Un om a murit și doi au fost răniți (VIDEO)
18:54 - Sorin Grindeanu: Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor – de 13 ani se lucrează la centura de la Tecuci. Zici că e centura Parisului (VIDEO)
18:35 - Doar 8.103 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultima zi. Datele complete
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor