Marcel Ciolacu îl acuză pe Ludovic Orban că a cumpărat primari și parlamentari cu bani din Fondul de rezervă al Guvernului

Marcel Ciolacu îl acuză pe Ludovic Orban că a cumpărat primari și parlamentari cu bani din Fondul de rezervă al Guvernului
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, președintele PSD, l-a acuzat pe Ludovic Orban, liderul PNL și premierul țării, că nu a direcționat banii din Fondul de rezervă al Guvernului spre rezolvarea adevăratelor probleme ale românilor, ci s-a folosit de bani pentru a cumpăra primari și parlamentari. Ciolacu a reiterat că situația va fi îndreptată în Parlament, acolo unde va fi modificată rectificarea bugetară adoptată de Guvern. De altfel, și marți acesta anunțase că aleșii vor avea grijă și să „echilibreze” fondurile acordate autorităților locale. La cea mai recentă conferință de presă, întrebat, din nou, despre ”transferurile” de la PSD la PNL, președintele Klaus Iohannis a ținut să precizeze că traseismul a încetat și că acest lucru e evident.

Marcel Ciolacu susține că PNL a cumpărat cu bani publici primari și parlamentari

„Niciun municipiu reşedinţă de judeţ condus de un primar PSD nu a primit niciun ban. Noi nu vorbim de banii lui Orban, ai lui Iohannis sau despre România normală care ne-o tot promitea preşedintele Iohannis, ci vorbim de banii noştri, şi ai mei, şi ai dumneavoastră, pe care vremelnic îi gestionează premierul României, pe care, în loc să-i direcţioneze către adevăratele probleme ale românilor şi către priorităţile românilor, i-a folosit pentru a cumpăra primari sau parlamentari”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu, miercuri.

Liderul social-democraților a ținut, totuși, să precizeze că situația va fi îndreptată: „Avem în Parlament proiectul de rectificare (bugetară – n.r.), unde vom îndrepta această anomalie făcută de Orban, iar în ceea ce priveşte Hotărârea de Guvern, o vom ataca în contencios (administrativ – n.r.)”.

„E inadmisibil! Nimeni nu şi-a permis acest lucru… Cred că dacă ar fi fost un premier PSD-ist, l-ar fi arestat din şedinţa de Guvern. Să uiţi că pandemia este peste tot în ţară nu ţine cont de culoarea politică, lucru dovedit de acest record de astăzi şi de îngrijorarea primarilor. Nimeni, niciodată, nu a făcut aşa ceva în România. Decât (SIC!) în România normală a preşedintelui Iohannis”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu anunțăcă autoritățile locale vor primi mai mulți bani

Marți, liderul PSD, care este și președinte al Camerei Deputaților, anunța că, săptămâna viitoare, Parlamentul va modifica rectificarea bugetară, astfel încât să se revină la majorarea pensiilor cu 40%.

Marcel Ciolacu a mai afirmat atunci că parlamentarii vor avea grijă să „echilibreze” fondurile acordate autorităților locale, deoarece Guvernul Orban a avut grijă să dea bani doar primarilor care au trecut de la PSD la PNL.

„Miercuri vom propune să facem un plen comun și să avem în discuție rectificare bugetară unde vom face modificare ca pensiile să fie mărite cu 40%. O sumă alocată către Start Up Nation și nu în ultimul rând o echilibrare corectă către autoritățile locale, către Consiliile Județene și primării, deoarce prin Hotărârea de Guvern s-a avut grijă doar de mita electorală și de primarii cumpărați de la PSD, iar la primăriile reședință de județ, nicio primărie sub administrația PSD nu a primit niciun ban”, a declarat Ciolacu.

Klaus Iohannis, despre ”transferurile” de la PSD la PNL: Vă spun că s-a cam terminat

Întrebat, la ultima conferință de presă, în legătură cu traseismul politic de care este acuzat PNL, președintele Iohannis a afirmat că practica a încetat și acest lucru se poate vedea: „Tema trecerii unor persoane dintr-un partid în altul – sunt cazuri excepționale, mi-am exprimat opinia și s-a cam terminat. Dacă ați observat cumva, s-a cam terminat. Puteți să vă folosiți sursele sau să presupuneți, dar vă spun că s-a cam terminat”.

De altfel, Klaus Iohannis a fost întrebat de mai multe ori pe marginea acestui subiect și de fiecare dată a condamnat traseismul politic.

La rândul său, liderul liberalilor, Ludovic Orban, s-a arătat nemulțumit să se discută doar despre traseismul PNL: „Acum nu mai poți întoarce lucrurile. Dar chiar mă deranjează când se arată cu degetul doar către PNL. O să vedeți că toate formațiunile politice au luat candidați de la PNL. Nu numai PSD, ci și alte formațiuni politice au luat membri cu sutele de la PNL”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)