Marius Budăi (PSD): Este un buget al austerității și intră în istorie prin recordul negativ de a se fi acceptat zero amendamente, o pată neagră pe obrazul democrației postdecembriste

Marius Budăi (PSD): Este un buget al austerității și intră în istorie prin recordul negativ de a se fi acceptat zero amendamente, o pată neagră pe obrazul democrației postdecembriste
foto: Facebook

Deputatul PSD Marius Budăi a declarat că reprezentanții „coaliției austerității” PNL – USR-PLUS –UDMR că nu a acceptat absolut niciun amendament la Legea Bugetului pentru anul 2021, „care va rămâne în istorie ca o pată neagră pe obrazul democrației postdecembriste”.

Ce a declarat deputatul PSD Marius Budăi despre bugetul pentru 2021

„Întregul buget al asigurărilor sociale de stat este construit pe un fundament falsificat, şi anume valoarea salariului mediu estimat din 2021, care a fost pus din pix! Potrivit site-ului ANAF, câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea BASS a fost în 2020 de 5429 de lei. În proiectul de buget al lui Cîţu, acelaşi indicator este trecut pentru 2020 la suma de 5.150 de lei. Potrivit INS, salariul mediu REALIZAT din 2020 a fost de 5.396 lei, dar premierul i-a pus pe cei de la Prognoză să dea o estimare FALSĂ de 5150 lei, ca să îşi poată aranja, mincinos, bugetul! De ce 5150 lei şi nu 5.396 sau 5429 lei?! Simplu, ca să poată minţi premierul Cîţu că salariul mediu va CREŞTE la 5380 lei în 2021! Când colo, scade! De ce trebuia scăzut salariul mediu!? Simplu, fiindcă sunt şi alţi indicatori legaţi de valoarea sa! Printre aceştia, ajutorul de deces! AŞADAR, Cîţu a scăzut până şi ajutorul de deces în 2021!”, susține Marius Budăi, potrivit unui comunicat de presă al PSD citat de News.ro.

Demnitarul social-democrat a adăugat că Educației și Sănătății le-au fost alocate doar 12, respectiv 15 minute la dezbaterea bugetului în Parlament, ceea ce arată cât de importante sunt cele două domenii pentru coaliția de la putere, în pandemie. Toate amendamentele au fost respinse, spune fostul ministru, care a mai menționat că Guvernulnu şi-a mai susţinut nici măcar propria Ordonanţă de mărire a alocaţiilor copiilor măcar în tranşe (OUG 123/2020), bugetarea acesteia fiind respinsă.

„Guvernul nu a mărit nici punctul de pensie, iar premierul dezertor Cîţu ne-a spus că suma cheltuită cu pensiile ar fi prea mare. Dar ea reprezintă 7,83% din PIB, în vreme ce media europeană este de 13% din PIB. Deci nu sunt cheltuieli prea mari cu pensiile, ci la jumătate decât cheltuie, în medie, statele europene!”, a completat Marius Budăi.

Totodată, el a mai spus căputerea a refuzat alocarea de fonduri suplimentare pentru un drum expres Craiova-Lugoj, dar a respins şi alocarea de bani pentru modernizarea CET-urilor, astfel încât în Bucureşti să nu mai fie probleme cu asigurarea agentului termic, dar şi multe alte amendamente ce vizau dezvoltarea țării.

Bugetul pentru anul 2021 a fost aprobat marți de Parlament.

Urmăriți B1TV.ro și pe