Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu: Investitorii chinezi ne pot ajuta să dezvoltăm infrastructura

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu: Investitorii chinezi ne pot ajuta să dezvoltăm infrastructura
Foto: ziuanews.ro

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat într-o emisiune TV că o colaborare cu investitorii chinezi ar putea fi de ajutor României în dezvoltarea infrastructurii, atât cea feroviară, cât și cea rutieră.

„Chinezii sunt o sursă care ne poate ajuta să dezvoltăm infrastructura: sunt poduri, autostrăzi care nu pot fi toate finanţate cu fonduri europene. Am prezentat deja pieţei chineze o serie de proiecte pe care le putem face împreună”, a spus Ramona Mănescu.

Ministrul Transporturilor va participa, marți, alături de primul ministru al României, Victor Ponta și de premierul chinez Li Keqiang, la Forumul Economic și Comercial China-Europa Centrală și de Est, care va avea loc la Palatul Parlamentului.

În cadrul evenimentului, Ramona Mănescu va susține un discurs despre transportul integrat multimodal – abordare strategică, surse de finanțare – și despre poziția strategică geografică a țării, care transformă România într-o punte de legătură Europa – Asia.

Ramona Mănescu: Investitorii chinezi ne pot ajuta cu infrastructura

Ultima oră
15:46 - O mare victorie: Indexarea alocațiilor pentru copii în Austria încalcă legea UE!
15:30 - Marcel Ciolacu, replică la acuzațiile aduse de liberali ministrului Sănătății: Am să-i solicit lui Alexandru Rafila să-și ceară scuze că nu mai sunt 500 de decese pe zi (VIDEO)
15:23 - Marcel Ciolacu: Evaluarea miniștrilor, dacă dorim să trăim într-o țară normală, o face primul-ministru. Eu cred că România are nevoie de această coaliție (VIDEO)
15:21 - Acuzații grave, aduse la adresa lui Cătălin Zmărăndescu. Cum ar fi încălcat regulamentul de la Survivor România 2022
15:17 - Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu ambasadoarea Franței: I-am transmis să facem din aderarea României la spațiul Schengen o prioritate în mandatul președinției franceze a Consiliului UE
15:11 - Motivul incredibil pentru care Jason Momoa și Lisa Bonet se despart după 16 ani. Totul a pornit de la vaccin
14:56 - Judecătorii australieni au motivat decizia de expulzare a lui Novak Djokovic. Argumentele lor
14:42 - Simona Halep, calificată în turul al treilea de la Australian Open după o adevărată demonstrație de forță. Finalista ediției din 2018 a cedat doar două ghemuri în partida cu Haddad Maia
14:42 - Florin Cîțu, semnal de alarmă în PNL. Liberalul, îngrijorat că Ministerul Finanțelor se împrumută la dobânzi foarte mari, iar investitorii își pierd încrederea în Guvern (surse)
14:37 - Un bărbat a murit, în timp ce era tras cu colacul pe zăpadă. Alte două femei au fost grav rănite