Mircea Dogaru confirmă autenticitatea documentului semnat de liderii USL: „ANI și DNA au rol propagandistic”

Mircea Dogaru confirmă autenticitatea documentului semnat de liderii USL: „ANI și DNA au rol propagandistic”
Foto: dantanasa.ro

Mircea Dogaru, președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilitate,  a confirmat autenticitatea documentului semnat de Consiliul Național al Societătii Civile, prin SCMD, și conducerea USL, spunând că discuțiile s-au purtat în repetate rânduri la Parlament, în public, când inclusiv presa era de față, dar că problemele au fost reduse la militari și la pensii.

„Sunt propunerile societății civile, care s-a săturat de dictatură, care s-a săturat de bătaia de joc la adresa statului de drept,” a definit acesta documentul.

Despre punctul din acest document care atrage cel mai mult atenția, cel legat de desființarea Curții Constituționale, ANI și DNA, Dogaru a explicat că legea de înființare a primei instituții excede Constituția, iar celelalte două au un rol propagandistic și dublează structuri deja existente.

„Legea de înființare a Curții excede Constituția, iar Curtea este clar că nu e formată din profesioniști autentici, ci este un instrument politic. Noi considerăm și ANI și DNA-ul, de exemplu, ca fiind structuri care dublează structuri existente și care au auvut, să spunem, un rol doar propagandistic, de exploatat imagologic și atât,” a afirmat acesta.

În document se spune și că suspendarea președintelui ar trebui să se facă prin strângerea a un milion de semnături de la cetățeni. Despre aceasta, președintele SCMD a explicat că milionul de oameni „pot fi cumpărați mai greu” decât 433 de parlamentari.

Acesta a precizat și că cea mai mare nemulțumire a cadrelor militare este schimbarea statutului lor, însă există și altele, legate de dreptul la muncă, la sănătate și respectul cuvenit cadrelor militare.

Vezi aici documentul semnat de SCMD și USL

Mircea Dogaru: ANI și DNA au rol propagandistic. Legea de înființare a CC excede Constituția

Embed: " />
Ultima oră
18:54 - Sorin Grindeanu: Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor – de 13 ani se lucrează la centura de la Tecuci. Zici că e centura Parisului (VIDEO)
18:35 - Doar 8.103 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultima zi. Datele complete
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor
15:22 - Austria are câini noi de pază
15:10 - Dragoș Săvulescu a devenit tătic cu ajutorul unei mame surogat. Mesajul consoartei fostului acționar