Nicușor Dan, despre GUVERNUL GRINDEANU: Nu competența a fost criteriul de selecție, ci obediența față de lider și de partid

Nicușor Dan, despre GUVERNUL GRINDEANU: Nu competența a fost criteriul de selecție, ci obediența față de lider și de partid

"Liviu Dragnea a strâns în cabinetul pe care i l-a dat lui Sorin Grindeanu oameni care i-au fost subordonați, fie pe linie administrativă, fie pe linie politică" este de p[rere președintele USR, Nicușor Dan.

"Nu competența a fost criteriul de selecție, ci obediența față de lider și de partid", adaugă acesta pe Facebook.

Liviu Dragnea a anunțat, marți, componența Guvernului Grindeanu. VEZI AICI LISTA COMPLETĂ

Șeful USR afirmă că noii miniștri nu sunt profesioniști, oameni ce ar putea conduce România spre performanță.

"Faptul că Liviu Dragnea nu a avut curaj să propună miniștri profesioniști arată de fapt slăbiciunea președintelui PSD. Liviu Dragnea se teme că ar fi putut pierde controlul asupra banilor publici din care-și întreține puterea dacă acest cabinet ar fi fost unul competent, onest și autonom care să guverneze în interesul societății.
Nominalizarea lui Carmen Daniela Dan și a lui Sevil Shaiddeh, subordonatele lui Liviu Dragnea, pentru două portofolii importante este emblematică. Mai sunt și alte cazuri de politicieni care s-au remarcat ca executanți ai ordinelor partidului : Florin Iordache, susținut pentru Ministerul Justiției , este unul dintre coautorii marței negre, iar Teodor Meleșcanu, propus pentru Externe, a refuzat în 2014 să mărească numărul de secții de votare în Diaspora. Florian Bodog, care și-a pierdut dreptul de a conduce doctorate și care nu are nimic notabil în parcursul profesional , nu ar fi obținut niciodată portofoliul Sănătății într-o societate normală.
Sunt oameni care s-au arătat dispuși la compromisuri în interesul partidului sau al unei persoane", conchide Nicușor Dan.

Urmăriți B1TV.ro și pe