Nicușor Dan trage semnalul de alarmă: ‘Proiectul pentru Parcul Cișmigiu al Primăriei Capitalei prevede turnarea unor alei betonate peste rădăcinile arborilor’

Nicușor Dan trage semnalul de alarmă: ‘Proiectul pentru Parcul Cișmigiu al Primăriei Capitalei prevede turnarea unor alei betonate peste rădăcinile arborilor’

Deputatul Nicușor Dan a lansat noi critici cu privire la proiectul de reabilitare a Parcului Cişmigiu pe care l-a propus Primăria Generală a Capitalei, condusă de Gabriela Firea. Nicușor Dam susține că proiectul obținut pe surse, pentru că nu a fost supus dezbaterii publice prevede extinderea zonelor pietruite asupra spațiului verde, fapt care va distruge o parte însemnată din vegetație.

“Proiectul pentru Parcul Cișmigiu care circulă “pe surse” prevede amenajarea unor alei largi pietruite peste spațiul verde existent acum și, mai grav, turnarea unor alei betonate peste rădăcinile arborilor care vor duce la uscarea acestora.

Informația și imaginile sunt preluate de la Diana Culescu peisagista

#Cismigiu #DezastrulFirea #BetoaneInParc”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Context

Un proiectul de reamenajare a Parcului Cișmigiu, în cadrul căruia se vor face lucrări de circa 10 milioane de euro a fost obținut pe surse și publicat de hotnews.ro la începutul lunii august.

Acesta prevede printre altele creșterea numărului de terase și chioșcuri de la 11 la 17, tăierea mai multor arbori, în principal bolnavi, uscați, nevaloroși, desființarea celor 3 locuri de joacă și amenajarea unuia mare în zona Pieței Walter Mărăcineanu, desființarea spațiului pentru câini, dar și creșterea suprafeței aleilor. O altă propunere controversată este pavarea peluzei de pe axul parcului.

ULTIMA ORĂ! „ALEXANDRA MĂCEȘANU TRĂIEȘTE. PROBELE VOR TRIMITE ANUMITE PERSOANE LA PUȘCĂRIE”. ANUNȚUL FĂCUT DE FAMILIA TINEREI (GALERIE FOTO)

Asta în ciuda faptului că Primăria Capitalei a dat asigurări că proiectul de reabilitare a parcului Cișmigiu nu are în vedere defrișări de arbori și nu se propun spații comerciale noi, ci vor fi reabilitate căile de acces și vizează o ”reamenajare integrată și coerentă”.

ROMÂNIA, ÎN LACRIMI: FLORIN PIERSIC JR., MESAJ DESPRE MOARTEA TATĂLUI SĂU …E EXTREM DE DUREROS

”Grădina nu a beneficiat din 1953 de o reabilitare majoră integrată, în schimb a suferit o serie de intervenții neautorizate, care au dus la degradarea unor anumite zone și îl afectează din punct de vedere funcțional, estetic și al siguranței pentru vizitatori”, se arată într-un comunicat transmis de biroul de presă al Primăriei.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe