O nouă criză a gunoaielor ar putea să apară în Sectorul 1: Romprest amenință că sistează salubrizarea și o acuză pe Clotilde Armand de abuz

O nouă criză a gunoaielor ar putea să apară în Sectorul 1: Romprest amenință că sistează salubrizarea și o acuză pe Clotilde Armand de abuz

Clotilde Armanda declanșat un nou conflict cu Romprest, cetățenii Sectorului 1 riscând să se trezească într-o nouă criză a gunoaielor. De această dată problemele pot fi mult mai grave, având în vedere că este vizată inclusiv sistarea ridicării gunoiului de la asociațiile de proprietari.

Romprest amenință că sistează salubrizarea în Sectorul 1

Romprest, compania care se ocupă de curățenia din Sectorul 1, a anunțat că nu va mai ridica gunoiul, dacă primăria condusă de Clotilde Armand va continua să amâne o serie de plăți care au generat conflict între cele două părți.

Compania de salubritate anunță printr-o adresă că va sista pe termen nedeterminat salubrizarea stradală, dar și ridicarea gunoiului de la asociațiile de proprietari.

Această decizie nu va afecta firmele, persoanele juridice având contracte directe cu operatorii de salubritate.

În adresa trimisă de Romprest se acuză tergiversarea adoptării unei hotărâri de consiliu local prin care să se implementeze soluţiile negociate de către Comisia mixtă de mediere şi operatorul delegat privind eşalonarea debitelor restante şi diminuarea temporară, pe o perioadă de şase luni, a unor operaţiuni din cadrul activităţilor serviciului.

In practică această decizie înseamnă că dacă până pe 11 februarie Consiliul Local al Sectorului 1 nu adoptă hotărârea cerută, cel mai bogat sector al Capitalei riscă să intre într-o criză mai gravă decât cea din decembrie anul trecut,când, în urma neridicarii de către Romprest a deșeurilor din depozitele spontane stradale, „munți” de gunoaie zăceau pe străzile Sectorului 1.

Prin adresa trimisă consilierilor locali, Romprest o acuză pe primarul Clotilde Armand de abuz, prin încheierea unui contract, în luna decembrie, cu o altă firmă de salubritate, pentru ridicarea gunoaielor de pe străzi. Acest contract s-ar fi făcut prin încălcarea legii şi a prevederilor contractului dintre Consiliul Local al Sectorului 1 şi Romprest.

Operatorul de salubritate a propus, în comisia de mediere,eșelaloarea datoriilor Primăriei pe 8 luni, față de 6 luni cât ceruse aceasta. Cele 50 de milioane de lei cerute de către Romprest pe lunile ianuarie, februarie și martie, în plus față de facturile curente, fac parte din această eșalonare a datoriei.

Deși o nouă criză a gunoiului este pe cale să îi bată la ușă, edilul Clotilde Armand a preferat, în ziua în care Romprest a trimis notificarea, să se certe pe Facebook cu consilierii PNL, ignorând total această problemă gravă:

În decembrie, cetățenii s-au mobilizat pentru a o demite pe Clotilde Armand

În luna decembrie, o adevărată criză a gunoiului a izbucnit înSectorul 1, luândamploare de la o zi la alta.Mulți bucureșteni au reclamat faptul că de vină pentru situația creată este chiar primarulClotilde Armand. Așa se face că cetățenii s-au mobilizat și au declanșat o campanie de strângere de semnături pentru demiterea edilului.

Deși nu a fost niciodată o temă de campanie, criza gunoiului dinSectorul 1a fost declanșată brusc după ceClotilde Armanda devenit primar. De la o zi la alta străzile au început să se umple de gunoaie, fără ca locuitorii Sectorului 1 să cunoască motivele care au dus la această stare de fapt. Pentru că nu au fost informați la timp, nice de către primarulClotilde Armand, nici de către municipalitate, nemulțumirile au izbucnit în spațiul public când gunoaiele au început să zacă mormane, fără ca serviciul de salubrizare să intervină.