Ludovic Orban, după discuțiile cu Ursula von der Leyen: „România respectă toate condiţiile pentru aderarea la Schengen”

Ludovic Orban, după discuțiile cu Ursula von der Leyen: România respectă toate condiţiile pentru aderarea la Schengen

Premierul Ludovic Orban a subliniat, după întâlinirea cu noul președinte al Comisiei Europene, că România are respectate toate condițiile pentru a fi acceptată în spațiul Schengen.

„Am abordat problema Schengen. Cum am şi declarat, reiterăm că, din punctul nostru de vedere, România respectă toate condiţiile pentru aderarea la Schengen”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Reprezentanţei Permanente a României la UE, conform Agerpres.

Premierul a susținut că „şi la nivelul Comisiei Europene, şi la nivelul Parlamentului European există o susţinere pentru România, pentru aderarea României la Spaţiul Schengen”.

Ludovic Orban a vorbit în acest context şi de „atitudini de nesusţinere” a României spre acest obiectiv şi de faptul că vor fi făcuţi „paşi hotărâţi” pentru a convinge statele care nu sunt alături de ţara noastră.

„Mai trebuie să mai întreprindem demersuri, până la urmă, pentru a obţine un consens la nivelul Consiliului European. Sunt încă nu opoziţii făţişe, dar încă atitudini de nesusţinere totală a acestui obiectiv, care sunt convins că ele se vor modifica în favoarea României într-un orizont de timp rezonabil”, a punctat premierul român.

Prim-ministrul Ludovic Orban a efectuat o vizită de trei zile la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu mai mulţi lideri europeni.