Pensionarii de lux vor lua de anul viitor și mai mulți bani. Pe listă, Tudorel Toader și Valer Dorneanu

Pensionarii de lux vor lua de anul viitor și mai mulți bani. Pe listă, Tudorel Toader și Valer Dorneanu

Circa 9.000 de oameni primesc pensii de lux în România, iar de anul viitor aceștia vor lua şi mai mulţi bani, odată cu intrarea în vigoare a legii pensiilor speciale ale aleşilor. Printre ei, parlamentari, primari, magistraţi și membri ai corpului diplomatic, informează Digi24.

Numai în luna septembrie pensiile speciale ne-au costat aproape 93 de milioane de lei. Cea mai mare pensie specială e a unui fost magistrat: peste 12.000 de euro.

Judecătorii şi procurorii au o pensie medie care se ridică la 16.000 de lei lunar. Foştii parlamentari au o pensie medie de 4.300 de lei, dar cei care au avut mai mult de trei mandate primesc peste 10.000 de lei.

Unii dintre ei cumulează pensia cu salariul. Este cazul lui Valer Dorneanu, actualul preşedinte al Curţii Constituţionale, care primeşte lunar aproape 18.000 de lei. Colegele sale, Mona Pivniceru şi Livia Stanciu, au pensii speciale de aproximativ 27.000 de lei, respectiv 32.000 de lei.

La rândul său, Tudorel Toader, ministrul Justiției, încasează mai bine de 27.000 de lei pe lună.

În Ministerul Apărării, Ministerul de Interne şi Serviciul Român de Informaţii pensiile medii sunt cuprinse între 3.800 şi 5.000 de lei pe lună.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:24 - Google și-a cerut insolvența în Rusia: „Compania se declară în faliment și în incapacitate de a-și îndeplini obligațiile monetare”
19:21 - Siegfried Mureșan: Maia Sandu a cerut sprijinul Parlamentului European pentru următoarele etape în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. Procesul a început și e ireversibil (VIDEO)
19:05 - Consilierul președintelui ucrainean: „Evacuarea apărătorilor Azovstal continuă și este dificilă” (video)
19:01 - Lucian Bode, discuții cu membri ai Congresului SUA: „Am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate”
18:58 - Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a accelera tranziția ecologică
18:38 - Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”
18:35 - Ministerul apărării ucrainean: „Rusia a trimis mai mulți luptători din Siria în Ucraina. Avem dovezi”
18:23 - Eugen Tomac, după discursul istoric al Maiei Sandu din PE: Republica Moldova, o victimă a înțelegerii între Hitler și Stalin. UE are obligația să își ia revanșa față de acest ținut locuit de români (VIDEO)
18:16 - Un pompier din Argeș și-a pierdut viața în timp ce stingea un incendiu de vegetație izbucnit pe Autostrada 1