PNȚCD anunță că va boicota referendumul din 26 mai. Pavelescu: ”Este un referendum mincinos, manipulator” (VIDEO)

PNȚCD anunță că va boicota referendumul din 26 mai. Pavelescu: ”Este un referendum mincinos, manipulator” (VIDEO)

Ţărăniştii anunţă că vor boicota referendumul pe justiţie din 26 mai. Politicienii Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNȚCD) susţin că este vorba despre o consultare a cetăţenilor menită să îi aducă voturi preşedintelui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale din toamnă, informează B1 TV.

Biroul Naţional de conducere al Partidului Naţional Creştin Democrat a fost cel care a decis luat decizia de a boicota referendumul pe justiţie propus de Klaus Iohannis, pentru 26 mai. Motivul invocat este acela ca referendumul ar face parte dintr-un plan amplu al preşedintelui Romaniei împotriva Constituţiei și a democrației.

”Klaus Iohannis, timp de cinci ani, nu a fost un preşedinte constituţinal al românilor, nu a fost preşedintele statului, ci a urmărit intersele personale, să pună în aplicare un proiect antinațional. (…) Klaus Iohannis a instaurat o plitică a dezbinării, urii, a intoleranței și a violenței în societate”, a declarat Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD.

Ţărăniştii susţin că medierea a dispărut între stat și societate de când preşedinte al ţării este Klaus Iohannis și că acesta dorește să instaureze un Guvern al său. Referendumul face parte din acelasi plan, mai spun liderii PNŢCD.

”Klaus Iohannis cu acest referendum dorește să îi manipuleze și pe mai departe pe români, să îi instige împotriva altor români în perspectiva alegerilor prezidențiale din toamnă. Este un referendum mincinos, manipulator”, a mai susținut Aurelian Pavelescu.

La referendumul de la finalul acestei luni, românii vor fi chemati sa raspunda prin DA sau NU la două întrebări: ”Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” și ”Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

Referendumul va avea loc pe 26 mai 2019, în aceași zi cu alegerile pentru Parlamentul European. Pentru validarea lui este nevoie de prezența a 30% dintre alegătorii înscriși pe listele electorale. Adică de 5, 6 milioane de cetățeni, din care jumătate plus unu trebuie să răspundă cu «da» la ambele întrebări pentru succesul referendului inițiat de președintele Klaus Iohannis.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe