Ponta confirmă documentul privind desființarea DNA: Da, am semnat acest acord!

Ponta confirmă documentul privind desființarea DNA: Da, am semnat acest acord!
Foto: gandul.info

Premierul Victor Ponta a recunoscut că a semnat înțelegerea liderilor USL cu Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, prin care se stabilește desființarea tuturor instituțiilor de luptă împotriva corupției – DNA, Curtea Constituțională și ANI. (Vezi AICI documentele)

Însă, susține Ponta, el a semnat doar prima pagină din documentul respectiv, în timp ce neagă existența celeilalte părți din acest document, care conține exact punctele principale.

Am semnat acest acord” a spus Ponta, după care a citat din documentul respectiv, care spune că punctele acordului vor fi redactate în perioada dintre 18 iulie și ”până la debutul campaniei electorale parlamentare.”

Totuși, documentul semnat pe 13 iulie 2012 stabileşte și o listă de obiective comune. „Conducerea Uniunii Social Liberale (USL) este de acord cu lista obiectivelor propuse„, se arată în în prima pagină din acest „Acord„, pagină asumată prin semnătură de Victor Ponta. Printre aceste obiective, desfiinţarea celor mai importante instituţii de luptă împotriva corupţiei. Documentul a fost confirmat pentru B1 TV de Mircea Dogaru, președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, care a spus și că aceste obiective au fost discutate separat cu liderii USL. (Detalii AICI)

Primul ministru a negat existența listei cu obiective.

”Nu am văzut niciodată acele pagini, nu le-am semnat și nu au nicio legătură cu acordul nostru” a spus premeirul.

Ponta, precizări privind înțelegerea USL-Sindicatul militarilor disponibilizați

Embed: " />
 

Într-un comunicat oficial al USL se arată că nu a existat niciun document detaliat referitor la anumite obiective asumate de Uniune alături de CNSC.

„Uniunea Social Liberală condamnă manipularea mizerabilă promovată în media, din zona preşedintelui suspendat Traian Băsescu, cu privire la acordul semnat între USL şi Consiliul Naţional al Socieăţii Civile (CNSC). O privire, nici măcar foarte atentă, arată oricui că ceea ce a semnat conducerea USL cu CNSC este o declaraţie de intenţie şi nu are nicio legătură cu documentele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. Anexa prezentată în presă nu face obiectul acordului de colaborare! Ea nu a fost adusă la cunoştinţa conducerii USL şi foarte multe din punctele incluse pe respectiva Anexă nu vor fi recunoscute de USL”, se arată într-un comunicat al Uniunii transmis joi către Mediafax.

USL afirmă „în mod ferm” că „cel puţin o parte din aceste puncte sunt inacceptabile pentru a fi parte a unei înţelegeri între organizații care îşi desfăşoară activitatea într-un stat democratic”.

„USL susţine în mod ferm activitatea independentă a DNA, ANI şi Curţii Constituţionale, precum şi integritatea acestor instituţii, dar şi a întregului sistem de justiţie din România. Activitatea şi integritatea acestor instituţii nu pot face obiectul niciunui protocol”, se mai arată în comunicat.

Ultima oră
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor
15:22 - Austria are câini noi de pază
15:10 - Dragoș Săvulescu a devenit tătic cu ajutorul unei mame surogat. Mesajul consoartei fostului acționar
14:35 - Adrian Negrescu: Coșul de cumpărături de Crăciun, mai scump cu până la 40% fața de anul trecut. Vom mâncă mai puțin, la calitate mai slabă. Scumpirile vor continua (VIDEO)
13:41 - 18 orașe și 238 de localități înregistrează rate de incidență de peste 3 la mia de locuitori