Ponta: Cred că în acest moment proiectul Roşia Montană e închis. Ca premier va trebui să găsesc alte soluții (VIDEO)

Ponta: Cred că în acest moment proiectul Roşia Montană e închis. Ca premier va trebui să găsesc alte soluții (VIDEO)

Victor Ponta a declarat, luni, la Guvern, că proiectul Roșia Montană va fi respins de urgență în Senat și mai apoi în Camera Deputaților și că va încerca să găsească alte soluții pentru crearea de locuri de muncă în acea zonă.

Am văzut declaraţia (lui Crin Antonescu, n.r.), cred practic că în acest moment proiectul este închis”, în condiţiile în care şi Vasile Blaga, liderul PDL, s-a pronunţat împotrivă şi „nici in PSD nu eram foarte clar într-o direcţie sau în alta. Vreau să mă asigur că proiectul va fi pus pe ordinea de zi a Senatului și se va respinge. Eu ca prim-ministru va trebui să găsesc alte soluții pentru crearea locurilor de muncă”, a declarat Ponta.

Totodată, premierul a specificat că a trimis proiectul în Parlament deoarece a vrut să evite implicarea Guvernului în diferite procese.

Votul trebuia să se dea de Parlament pentru că nu voiam ca noi, ca miniștri, să fim responsabili pentru contracte luate de domnul Băsescu și celelalte guverne anterioare. Pozițiile politice s-au anunțat și sunt foarte clare. Vom avea procese, însă nu vreau ca eu sau alți miniștri să fim acuzați de subminarea economiei naționale. Vreau să fie dat votul pentru încheierea acestei proceduri”, a arătat șeful Guvernului.

Acesta a explicat că protestele care au avut loc în țară în ultimele zile au contat în luarea acestei decizii.

Sigur că sunt foarte importante protestele. Poate că ar fi fost mai bine să existe o dezbatere mai lungă, dar dacă s-a luat decizia, s-a luat. Să intrăm rapid în procedura de respingere. Avem și declarația președintelui Blaga care votează tot pentru respingere”, a mai spus Ponta.

Senatul- în procedură de urgență să respingă proiectul. Îl trimit și la Cameră pentru respingere și gata”, a încheiat premierul.

Ponta: Cred că în acest moment proiectul Roşia Montană e închis

Embed:

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari