Ponta, iritat din nou de ziarişti: Răspunsuri bâlbâite, după o „polemică” live cu o jurnalistă AFP. „Sunt convins că la Paris nu se întâmplă lucrul ăsta” (VIDEO)

Ponta, iritat din nou de ziarişti: Răspunsuri bâlbâite, după o „polemică” live cu o jurnalistă AFP. „Sunt convins că la Paris nu se întâmplă lucrul ăsta” (VIDEO)

Premierul Victor Ponta a intrat din nou într-o polemică, în timpul unei conferințe de presă, cu o jurnalistă care a cerut lămuriri cu privire la actualizarea listelor electorale.

Mihaela Rodin, jurnalist AFP, i-a reamintit premierului de un comunicat al Guvernului din 3 august 2012, potrivit căreia toți românii cu domiciului în străinătate trebuie luați în calcul pentru alcătuirea cvorumului de la referendumul din 29 iulie.

În condițiile în care luni, Guvernul a transmis Curții Constituționale o listă cu peste 3 milioane de români cu drept legal de ședere în străintătate, premierul nu reușit să dea un răspuns clar privind legea în baza căreia au fost trecuți pe liste cetățenii respectivi.

Mi i-a cerut Curtea Constituțională” a susținut Ponta, menționând Legea 370/2004. El a fost contrazis de jurnalista AFP care i-a pus în vedere faptul legea atât comunicatul din 3 august cât și legea respectivă vorbesc despre români cu drept de ședere în străinătate și cu domiciul în România, care oricum sunt luați în considerare pentru cvorum.

Să nu purtăm o polemică” a cerut Ponta. ”Mi se pare ciudat, la o conferință de presă. De ce simțiți nevoia să mă contaziceți. Sunt convins că la Paris nu  se întâmplă lucrul ăsta, numai la București.

”Nu am actualizat nicio listă, am prezentat o situație, dumneavoastră decideți. Eu credeam că decide CCR, dar înțeleg că dumneavoastră ați decis” a mai spus premierul.

Premierul a încercat în mod repetat să evite ideea de actualizare a listelor electorale, refuzând să spună ce prezintă de fapt adresa trimisă către CCR.

Nu noi actualizăm listele, numai autoritățile locale” a susținut premierul.

O situație asemănătoare a avut loc în urmă cu aproximativ o săptămână, tot în legătură cu listele electorale (Detalii AICI)

Ponta, discuție în contradictoriu cu o jurnalistă AFP

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22803').select();" id="embed_text_22803" />