Președintele Klaus Iohannis a ignorat comunitatea de români din Ucraina (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis a ignorat comunitatea de români din Ucraina (VIDEO)
Foto: facebook.com

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început vizita în Ucraina la Monumentul Victimelor Holodomorului din Kiev. Aici, şeful statului a aprins o lumânare şi a tras un clopot ritualic în memoria suferinţei milioanelor de ucrainieni care au murit în marea foamete din 1932-193, informeză B1 TV.

De departe, cel mai important moment a fost întâlnirea cu preşedintele Petro Poroşenko. Klaus Iohannis i-a transmis omologului său poziţia României privind acordul de la Minsk. Ţara noastră susţine menţinerea sancţiunilor dacă situaţia din teren se degreadează şi dacă înţelegerea nu se respectă, a declarat Iohannis care a atras atenţia faptului că pachetul de la Minsk trebuie implementat neîntârziat.

Opinie exprimată şi de omologul său. Petro Poroşenko a dat asigurări că susţine încetarea focului şi că în calitate de comandant suprem al armatei a dat ordin ca trupele ucrainiene să înceteze focul.

Cei doi oficiali au hotărât totodată, ca în contextul violenţelor din est, soldaţii din Ucraina vor fi trataţi în spitalele din România. Din programul vizitei preşedintelui Iohannis la Kiev lipseşte însă un element esenţial: o întâlnire cu reprezentanţii celor 500.000 de români stabiliţi în Ucraina, puternic afectați de conflictul ruso-ucrainian.

Klaus Iohannis a ignorat comunitatea de români din Ucraina

Urmăriți B1TV.ro și pe