Protocolul USL a eșuat în comuna Târnova, județul Arad: Consiliul Local a fost dizolvat și sunt așteptate alegeri parțiale

Protocolul USL a eșuat în comuna Târnova, județul Arad: Consiliul Local a fost dizolvat și sunt așteptate alegeri parțiale
Foto: aradon.ro

Protocolul USL merge ca uns doar la nivel de lideri. În terioriu, uniune scârțâie din toate încheieturile. În comuna Târnova din județul Arad, Tribunalul a decis dizolvarea Consiliului Local și sunt așteptate alegeri parțiale.

În scandal au fost implicați un PSD-ist, viceprimarul din Târnova și nu mai puțin de 7 liberali, toți consilieri. Protocolul USL nu a mai funcționat la Târnova pentru că PSD s-a aliat cu PDL.

Comuna Târnova din judeţul Arad se laudă cu cel mai longegiv primar din judeţ, liberalul Florin Farcaşiu, dar acest lucru nu a împiedicat scandalul în USL pornit anul trecut la alegerile pentru primărie.

Farcaşiu a învins încă o dată, iar Consiliul Local s-a format din 7 consilieri PNL şi unul PSD. Acesta din urmă a ajuns viceprimarul localităţii după ce s-a respectat protocolul USL. Pacea din alianţă nu a durat însă mult.

Primul scandal a izbucnit la sfârşitul anului 2012, când consilierii locali ar fi trebuit să voteze indicatorii economici şi caietul de sarcini pentru lucrări de drumuri în valoare de 1,88 milioane de euro, finanţare asigurată de Ministerul Dezvoltării.

Toţi consilierii opoziţiei, împreună cu viceprimarul, au boicotat şedinţa de Consiliu Local. Au urmat o serie de încercări pentru a-i determina să înţeleagă faptul că străzile şi drumurile aparţin comunei, nu primarului Farcaşiu.

„În urma acţiunilor de boicot, comuna a pierdut finanţarea”, a explicat primarul liberal din Târnova, Florin Farcaşiu.

Au fost presiuni de la nivelul judeţului, chiar cu implicarea lui Ponta şi Antonescu la şedinţele alianţei, însă fără niciun rezultat. Bugetul localităţii nu a fost votat, iar tribunalul Arad a decis dizolvarea Consiliului Local Târnova.

Protocolul USL a fost rupt aşadar de situaţia existentă, au fost informaţi premierul României şi preşedintele PNL. Acum în comună sunt aşteptate alegeri anticipate, programate în această toamnă, alegeri la care PNL şi-a propus să obţină majoritate.

Situaţia cu protocolul USL rupt la Târnova este similară cu cea petrecută într+o localitate învecinată. Este vorba de Seiu, unde primarul liberal Cristian Branc a fost reales în 2012 iar consiliul local este format din consilieri liberali şi unul singur de la PSD.

Tags:
Ultima oră
18:35 - Doar 8.103 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultima zi. Datele complete
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor
15:22 - Austria are câini noi de pază
15:10 - Dragoș Săvulescu a devenit tătic cu ajutorul unei mame surogat. Mesajul consoartei fostului acționar
14:35 - Adrian Negrescu: Coșul de cumpărături de Crăciun, mai scump cu până la 40% fața de anul trecut. Vom mâncă mai puțin, la calitate mai slabă. Scumpirile vor continua (VIDEO)