Raed Arafat: Nimeni nu vrea lockdown total, nimeni nu spune ”nu mai mișcă nimic”. La nivel național, se pot adapta măsurile dacă vedem că situația continuă să se agraveze

Raed Arafat: Nimeni nu vrea lockdown total, nimeni nu spune ”nu mai mișcă nimic”. La nivel național, se pot adapta măsurile dacă vedem că situația continuă să se agraveze
Foto. Inquam Photos / Octav Ganea

Secretarul de stat Raed Arafat a insistat, vineri, că autoritățile nu iau în calcul impunerea unui lockdown. Șeful DSU a declarat că măsuri anti-COVID se iau la nivel zonal, în funcție de incidență, iar la nivel național măsurile se pot adapta, dacă se constată o înrăutățire a situației.

Carantina totală, exclusă de autorități

„Nimeni nu vrea lockdown total. Nimeni nu spune ”nu mai mișcă nimic”. Deci nu e această discuție. În rest, măsurie se adaptează zonal, după incidență. La nivel național se pot adapta măsurile dacă vedem că situația continuă să se agraveze”, a declarat Raed Arafat, pentru Digi24.

Șeful DSU a mai precizat că „nerespectarea regulilor duce la impunerea altor măsuri cu strictețe mai mare”.

Scenariul lockdown-ului a fost respins și de Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, într-o intervenție pentru B1 TV.

„Sunt mai multe evenimente care provoacă această creștere (a numărului de infectări), dar ea e deplin controlabilă. Nu se pune problema de lockdown, cum s-a vehiculat, sub nicio formă. Cum a spus și domnul președinte Klaus Iohannis, situația e pe deplin gestonabilă, dar trebuie să fim atenți în continuare”, a declarat, vineri, Andrei Baciu.

Acesta a insistat pe respectarea măsurilor, mai ales că acum avem un orizont de timp: „Ce avem nou e următorul element: faptul că dacă aceste măsuri, nepopulare, trebuiau păstrate până acum pe o perioadă nedefinită, acum avem și un orizont de timp, că avem această soluție extraordinară, a vaccinării, care are toate șansele să închidă pandemia. Haideți câteva săptămâni, că putem!”.

Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)