Rareș Bogdan: Ce s-a întâmplat la Piatra Neamț, un ultim semnal de alarmă că această țară e bolnavă rău și obosită serios. Dacă nu vom lua împreună atitudine, nu se va schimba nimic (VIDEO)

Rareș Bogdan: Ce s-a întâmplat la Piatra Neamț, un ultim semnal de alarmă că această țară e bolnavă rău și obosită serios. Dacă nu vom lua împreună atitudine, nu se va schimba nimic (VIDEO)
foto: Facebook @ Rares Bogdan

Eurodeputatul PNL Rareș Bogdan este de părere că, în cei cinci ani scurși de la incendiul din clubul Colectiv, „nu s-a schimbat absolut nimic”. Demnitarul european consideră că tragedia de la Neamț „este un ultim semnal de alarmă că această țară este bolnavă rău și obosită serios”. „Dacă nu vom lua împreună atitudine, nu se va schimba nimic”, a subliniat el, duminică seară, în direct pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Rareș Bogdan, despre tragedia de la Neamț, în direct pe B1 TV

„Eu o să fiu în seara aceasta mai mult decât un politician, deși sunt la vârful partidului de guvernământ. O să fiu în primul rând om și jurnalist, și o să spun o chestiune care probabil o să îi șocheze pe mulți, dar ce s-a întâmplat la Piatra Neamț este un ultim semnal de alarmă. Este un ultim semnal de alarmă că această țară este bolnavă, este bolnavă rău și este obosită, obosită serios, și dacă nu vom lua împreună – dumneavoastră, eu, noi, cei care ne privesc, cei care se revoltă pe paginile de socializare – atitudine, nu se va schimba nimic. Au trecut cinci ani de zile de la Colectiv. Am avut un guvern tehnocrat, condus de liderul din partid care astăzi atacă PNL și PSD. Am avut PSD la guvernare trei ani de zile și am avut PNL la guvernare un an de zile. Din păcate, nu s-a schimbat absolut nimic, iar dacă nu vom face lucrurile să se schimbe împreună, ne vom uita după câți Arsene și câți Ioneli sunt în consiliile județene din România, ne vom gândi de ce atât de târziu a ajuns o lege care interzice președinților de consilii județene să mai numească directorii de spitale la promulgare, pentru că abia acum a ajuns la promulgare în urma unei inițiative a lui Florin Roman și a lui Robert Sighiartău, cei doi colegi ai mei”, a declarat eurodeputatul Rareș Bogdan.

Un incendiu devastator a cuprins, sâmbătă seară, secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț. Nu mai puțin de 10 persoane și-au găsit sfârșitul în tragedia de la Neamț, iar medicul erou Cătălin Denciu a fost transferat în Belgia pentru îngrijiri. Parchetul General a deschis o anchetă în această speță.

„Au fost dispuse ordonanţele de efectuare a necropsiei victimelor. Au fost finalizate patru dintre necropsiile dispuse. Procedura medico-legală corespunde patologiei pentru care au fost tratate victimele – cazuri tip Covid;În salonul incendiat a fost stabilit locul din care s-a declanşat incendiul şi vor fi ridicate dispozitive şi echipamente medicale, în vederea expertizării. Cercetarea locului faptei va continua în cursul zilei de 16 noiembrie;Au fost predate înscrisuri de către reprezentanţii Spitalului, urmând să se analizeze dacă acestea răspund problemelor din anchetă şi în ce măsură este necesar să fie ridicate și alte înscrisuri;Au fost stabilite persoanele care vor fi audiate şi au început audierile. Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicatul trimis duminică de către Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Tags:
Ultima oră
00:18 - Raed Arafat: DSU nu se bagă peste Ministerul Sănătăţii, atribuțiile sale sunt stabilite prin lege/ DSU nu este un om. Dacă deranjează şeful – păstrezi sistemul, scapi de om
00:03 - Cornel Constantiniu cedează în fața bolii. Artistul nu mai poate vorbi
23:59 - Dosare penale de ucidere din culpă în cazurile a 13 pacienți COVID-19 decedați la secția ATI a Spitalului Județean din Sibiu
23:31 - Daniel Funeriu, despre testarea COVID a copiilor: Dacă elevii și profesorii germani pot să facă acest lucru, nu cred că suntem noi mai slab dotați / E nevoie de un efort suplimentar al tuturor / Anul școlar trebuie prelungit (VIDEO)
23:29 - Elena Merișoreanu a primit o veste ce i-a schimbat viața! Artista nu a mai putut să iasă pe scenă
23:11 - Ce spune Gina Pistol, despre revenirea la „Asia Express”: „Se duce o luptă în mine”
22:53 - Daniel Funeriu: Politicianul român vrea descentralizare când vine vorba să cheltuiască bănuții de la Guvern. Când trebuie să-și asume responsabilități, brusc nu-i capabil să ia simple decizii (VIDEO)
22:52 - Răzvan Simion vorbește, pentru prima dată, despre cuceririle sale amoroase „Mi-a fost foarte greu”
22:47 - Kelemen Hunor: I-am cerut ambasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare
22:17 - Cristian Diaconescu (PMP): România putea beneficia cu trei luni mai devreme de primii bani din PNRR. Prostia și hoția nu sunt scuze (VIDEO)