Ședință importantă în PSD înainte de turul II: Viorica Dăncilă vrea explicații privind votul slab din Transilvania și Moldova

Ședință importantă în PSD înainte de turul II: Viorica Dăncilă vrea explicații privind votul slab din Transilvania și Moldova
Foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Liderii PSD se vor strânge, marți de la ora 18, în ședința Comitetului Executiv Național al formațiunii pentru a analiza activitatea fiecarea organizației privind turul I al alegerilor prezidențiale.

Viorica Dăncilă vrea să ceară explicații privind rezultatele foarte slabe înregistrate în Transilvania, dar mai ales în Moldova unde în trecut PSD domina autoritar, iar acum a pierdut în toate județele mai puțin Botoșani.

Printre ce vizați se numără liderii din Maramureș, Neamț, Vrancea, Bacău și Constanța care vor trebui să dea explicații pentru rezultatele slabe pe care le-au înregistrat.

„Suntem in plin proces electoral, peste două săptămâni vor fi din nou alegeri. Sigur că există nemulțumiri în ceea ce privește rezultatele din Vrancea, Neamț, Maramureș. Toată lumea vrea să afle de la Oprișan cum de a scos doar 20%, la fel și de la domnul Zetea. Vor fi discuții aprinse dar nu e cazul de sancțiuni” , au explicat surse citate de Hotnews.

O altă temă ar putea fi excluderea Anei Birchall cerută de mai mulți „radicali” din partid nemulțumiți de poziționăriii acestuia privind justiția.

Ședința Comitetului Executiv va fi una tensionată pentru că s-au acumulat multe frustrări între conducere și liderii din teritoriu. De altfel, în urmă cu o zi, staff-ul de campanie al Vioricăi Dăncilă era extrem de nemulțumit de lipsa de mobilizare în teritoriu a edililor PSD.

Ultima oră
14:56 - Judecătorii australieni au motivat decizia de expulzare a lui Novak Djokovic. Argumentele lor
14:42 - Simona Halep, calificată în turul al treilea de la Australian Open după o adevărată demonstrație de forță. Finalista ediției din 2018 a cedat doar două ghemuri în partida cu Haddad Maia
14:42 - Florin Cîțu, semnal de alarmă în PNL. Liberalul, îngrijorat că Ministerul Finanțelor se împrumută la dobânzi foarte mari, iar investitorii își pierd încrederea în Guvern (surse)
14:37 - Un bărbat a murit, în timp ce era tras cu colacul pe zăpadă. Alte două femei au fost grav rănite
14:32 - Este o canapea o idee bună pentru bucătăria ta?
14:30 - Numărul deceselor COVID-19, de aproape 14 ori mai mic decât în vârful din 4 noiembrie. Bilanțul pacienților din Terapie Intensivă e și el cu mult sub nivelul atins pe final de toamnă (DOCUMENT)
14:11 - Asociația Energia Inteligentă: Statul, principalul beneficiar al creșterii facturilor la gaze. Va încasa din majorare 2,7 miliarde de euro în 2022. E practic o creștere a impozitelor și taxelor
14:09 - Leul își continuă deprecierea față de euro și dolar, arată cursul valutar la zi
13:55 - Raed Arafat: Evoluția pandemiei arată că nu suntem pe un platou și putem să ne așteptăm și la creșteri mai rapide / Persoanele simptomatice să se asigure că sunt negative înainte să meargă la muncă (VIDEO)
13:47 - Polițistul care a omorât-o pe Raisa a fost audiat. Bărbatul a recunoscut că nu era în misiune