Sorin Cîmpeanu, despre criticile aduse de Dacian Cioloș: Probabil că a intervenit un interes politicianist / Sunt curios cine are mai mulți ani de experiență academică națională și internațională (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu, despre criticile aduse de Dacian Cioloș: Probabil că a intervenit un interes politicianist / Sunt curios cine are mai mulți ani de experiență academică națională și internațională (VIDEO)
foto: Facebook

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, i-a îndemnat pe partenerii din coaliție să nu se exprime cu privire la alegerile PNL pentru formarea Guvernului. Demnitarul a explicat că, pentru a intra în Guvern, trebuie să renunțe la poziția de rector, de președinte CNR, de președinte al celei mai mari rețele academice internaționale și de președinte de comisie.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a spusSorin Cîmpeanu, ministrul Educației, despre criticile aduse de Dacian Cioloș

Întrebat de Silviu Mănăstire la „Dosar de politician”, miercuri seară, ce nemulțumire are Dacian Cioloș în ceea ce privește intrarea sa în Guvern, Sorin Cîmpeanu a declarat: „E un punct de vedere surprinzător. Nu știu ce nemulțumire poate să aibă. Când o să consider, o să am o discuție cu domnul Cioloș. Până atunci, aș vrea să vă spun în felul următor. Am acceptat să intru în Guvern. Pentru a intra în Guvern, eu trebuie să renunț la poziția de rector, de președinte CNR, de președinte al celei mai mari rețele academice internaționale și de președinte de comisie. Eu renunț la patru lucruri. Gândiți-vă de ce ar renunța cineva la patru lucruri, câștigate trei dintre ele prin propria muncă. Ar putea să renunțe pentru că are o doză de nebunie, ar putea să renunțe pentru că vrea să își treacă în CV – eu am în CV și ministru, și viceprim-ministru, și prim-ministru interimar – sau ar putea să renunțe că vrea să facă ceva pentru această țară, pentru sistemul de educație”.

Ministrul Educației a subliniat că „e o țară liberă și fiecare are dreptul la o părere”.

Referitor la faptul că Dacian Cioloș l-a acuzat că „felul în care a acționat politic și profesional în ultimii ani” sunt departe de ceea ce ar crede liderul USR-PLUS că ar trebui să fie „o referință pentru educația din România”, Sorin Cîmpeanu a afirmat: „30 de ani de experiență academică națională și internațională nu pot fi o referință… Sunt curios cine are mai mult – 30 de ani sunt”.

Întrebat dacă este vorba despre o chestiune personală între el și Dacian Cioloș, Sorin Cîmpeanu a negat: „Din câte cunosc eu, nu – dimpotrivă, a fost o apreciere personală. Probabil că a intervenit un interes politic, politic în sensul politicianist. N-are logică ce se întâmplă”.

„Ștefan Pălărie, vă confirm și eu, este o variantă foarte, foarte bună. Este un om cu competență în Educație, este un om civilizat, care atunci când afirmă ceva afirmă cu argumente. Da, dacă mergea la USR-PLUS (n.r. – ministerul), era o variantă foarte bună, dar nu mă exprim eu cu privire la opțiunile USR-PLUS, după cum ar fi bine să nu se exprime nici colegii din coaliție cu privire la alegerile PNL”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)