Tăriceanu: Nu putem vota șef la TVR un om care nu a terminat o facultate. Plenul pentru vot se va reuni marți (VIDEO)

Tăriceanu: Nu putem vota șef la TVR un om care nu a terminat o facultate. Plenul pentru vot se va reuni marți (VIDEO)

Planul reunit al Parlamentului nu a votat noul președinte director general propus de Consiliul de Administrație al TVR pentru că nu a fost întrunit cvorului. Președintele Senatului, Călin Popescu Tărcieanu, a declarat că a vorbit cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, pentru ca votul să fie reluat marți.

Tăriceanu a mai susținut că nu este de acord cu propunerea făcută de Consiliul de Administrație al TVR în persoana lui George Orbean deoarece acestea nici măcar nu are facultatea terminată. În plus, șeful Senatului a mai spus că nu este de acord nici cu una dintre propunerile făcute de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de membru titular în Consiliul de Administrație, anume Christel Țopescu, deoarece aceasta a colaborat cu securitatea.

”Sunt dezamăgit că nu s-a găsit altă persoană în afară de aceasta, care nu are facultate nici la 40 de ani. Propunerea aceasta este un lucru definitoriu pentru cum selectăm și numim persoane în funcții, deși, din fericire, nu s-a ajuns la confirmare prin vot a unor persoane care nu au competențe.

Unul din membrii propuși de președinte are aviz de colaborator al fostei securități. Dacă propunea altcineva nu mă miram așa tare, dar vine chiar din partea președintelui.

Ar trebui toți vizați și interesați să cântărească mai bine lucrurile, altfel dorința de reînnoire, de a se face lucrurile diferit e doar un slogan și, în realitate, lucrurile decurg altfel.

Fiecare parlamentar e liber să voteze cum consideră, dar trebuie să avem curaj să spunem aceste lucruri”, a declarat Tăriceanu.

Tăriceanu: Nu putem vota șef la TVR un om care nu a terminat o facultate

#DIRECT_ONE_4k5mnu#

Membrii CA al TVR s-au reunit marţi în prima şedinţă, după validarea de către plenul Parlamentului, desemnându-l pe George Orbean, propunerea Guvernului, drept preşedinte-director general al instituţiei. El a primit aviz negativ în Comisiile reunite de cultură.

Președintele Klaus Iohannis le-a propus pe Christel Țopescu și Ana Maria Sandu în calitate de membru titular, respectiv membru supleant pentru Consiliul de Administrație al TVR.

Urmăriți B1TV.ro și pe