Tudorel Toader susţine că PNL i-a propus un post de parlamentar înaintea alegerilor din 2016

Tudorel Toader susţine că PNL i-a propus un post de parlamentar înaintea alegerilor din 2016

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a dezvăluit miercuri seară că PNL i-a propus în 2016 să candideze în fruntea listei formaţiunii pentru un post de senator sau deputat în cadrul alegerilor parlamentare.

Toader a ţinut însă să sublinieze că nu a negociat funcţia de ministru al Justiţiei nici cu PNL şi nici cu vreo altă formaţiune.

”Nu am „negociat” demnitatea de ministru al justiției cu reprezentații PNL sau din altă formațiune politică. În toamna anului 2016 am declinat propunerea primită, în mod repetat, de la conducerea partidului, de a candida pentru un post de deputat sau senator. îmi era oferită prima poziție pe lista de candidați, de la deputați sau senatori, din Iași sau din Vrancea.

Am acceptat propunerea primită din partea alianței de guvernare, de a prelua portofoliul de la Ministerul Justiției!”, a scris Toader pe Facebook.

Tudorel Toader a fost numit în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, în 2006, chiar de PNL, dar condus atunci de Călin Popescu Tăriceanu. De altfel, liderul de acum al ALDE este creditat ca fiind cel care l-a adus în Guvern după demisia lui Florin Iordache ca urmare a protestelor de după OUG 13.

Ultima oră
22:17 - Nicușor Dan, despre angajații STB: Mâine dimineaţă, cine nu va ieşi, o să răspundă / Plângerea penală este deja depusă
22:14 - Britney Spears, „la cuțite” cu sora ei mai mică: „Ea nu a fost niciodată lângă mine”
22:09 - România ar putea impune sancțiuni economice Rusiei. Ministrul de Externe: „Efectul cumulat va fi foarte puternic” (VIDEO)
21:41 - Sindicalistul de la STB, responsabil pentru greva care a blocat Capitala: „Politica o fac în Consiliul General. La mine nu a venit decizia instanței privind suspendarea protestului” / Greva ar putea continua
21:40 - S-a aflat cine este „victima” lui Carla’s Dreams! Cui îi sunt dedicate versurile din ultima piesă: „Ce paradox…suferința ta înseamnă muzică de calitate pentru noi” (video)
21:05 - România, gata să primească militari francezi. Reacția lui Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, după anunțul lui Emmanuel Macron (VIDEO)
21:00 - STB transmite că personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea. Greva ar putea continua și vineri
20:40 - Bella Hadid a trecut prin calvar. Mărturii dureroase despre perioada în care se gândea la sinucidere: „Era tot mai greu să ies fără să beau pentru a-mi calma nervii”
20:39 - Creșterea prezenței trupelor americane în România, obiectiv prioritar pentru Guvern. Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: „E nevoie să accelerăm procesul de planificare” (VIDEO)
20:28 - Bogdan Aurescu, despre tensiunile de la granița cu Ucraina: „După 2014 asistăm la o deteriorare a situației de securitate în regiune”