Traian Băsescu, despre Unirea cu Republica Moldova: Următorul proiect pentru România trebuie să fie „Vrem să ne întregim ţara!”

Traian Băsescu, despre Unirea cu Republica Moldova: Următorul proiect pentru România trebuie să fie „Vrem să ne întregim ţara!”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri seara, că următorul proiect important pentru România, după intrarea în NATO şi Uniunea Europeană, trebuie să fie unirea cu Republica Moldova.

„Sunt convins că, dacă în Republica Moldova va exista un curent unionist, România va spune „da” fără să ezite. Proiectul de ţară pentru România, următorul proiect de ţară, este „Vrem să ne întregim ţara!”, a declarat președintele la TVR.

„Un popor, când are ocazia să fie împrenă, nu va renunţa. Nu mizez pe oameni politici, toată acţiunea mea legată de Republica Moldova a fost legată de ideea că poate ne vom uni, ştiu că nu e momentul acum, dar (…) acest lucru se va întâmpla, pentru că sângele apă nu se face”, a mai spus Traian Băsescu.

Întrebat dacă s-a consultat cu diplomaţia românească, Traian Băsescu a spus: „Cel care trebuie să dea tonul în politica externă sunt eu. Credeţi că domnul corlăţean nu doreşte unirea cu Republica Moldova?”.

Ultima oră
18:51 - Incendiu violent joi seară în județul Prahova. Mai multe case au fost cuprinse de flăcări
18:50 - Comisia Europeană: WhatsApp trebuie să informeze mai bine utilizatorii cu privire la utilizarea datelor lor cu caracter personal / Avertismentul comisarului pentru Justiție
18:47 - Moțiune de cenzură în Grecia după ce ninsoarea a blocat drumurile din țară. „Mii de oameni lăsați la cheremul vremii rele” (VIDEO)
18:37 - Antena 1 pregătește o nouă emisiune. Ce vedete vor participa la „Dancing on ice – Vis în doi”
18:35 - Noul selecționer speră la EURO 2024. Edi Iordănescu: O să dau tot ce am mai bun pentru echipa națională și la final să dea Dumnezeu să mergem împreună în Germania pentru turneul final
18:29 - Curtea Supremă a decis: Furtul comis cu masca de protecție pe față reprezintă furt calificat
18:17 - Imaginea Poștei Române, folosită prin SMS-uri în atacuri informatice. „Scenariul propus de atacatori este clasic”
18:09 - Dan Vîlceanu: România și-a îndeplinit obiectivele din PNRR până în prezent. Suntem, probabil, singurul stat care are implementat un sistem IT pentru monitorizarea Planului (VIDEO)
18:04 - Dan Vîlceanu: Nu există niciun fel de discuție privind renegocierea PNRR / 9,4% din PIB, cel mai mare procent alocat pensiilor până acum. Trebuie să ne concentrăm pe reforma sistemului și pe eliminarea inechităților (VIDEO)
18:04 - Alexandru Arșinel s-a pensionat. Contractul său de consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase nu a mai fost prelungit