Traian Băsescu: Există riscul să cer boicotarea totală a referendumului. PDL discută serios acest aspect (VIDEO)

Traian Băsescu: Există riscul să cer boicotarea totală a referendumului. PDL discută serios acest aspect (VIDEO)

Invitat luni în cadrul emisiunii „Sub semnul întrebării”, difuzată de B1 TV, președintele suspendat Traian Băsescu a declarat că este posibil să ceară PDL-ului să nu fie reprezentat în secţiile de votare şi să boicoteze total referendumul.

„Imediat după ce s-a anunţat suspendarea am fost foarte hotărât să îndemn cetăţenii la vot. Acum există un nou curent: boicotul. 700.000 de persoane din ţară au decis să boicoteze, potrivit unui sondaj. Oricât aş vrea nu-i pot face pe aceşti oameni să meargă la vot. Cei de la PDL discută serios acest aspect deoarece nu vor să ia parte la această lovitură de stat. Întrebarea mea este: este problema mea sau problema lor să-şi strângă suficienţi oameni să valideze referendumul?”, a declarat Băsescu.

Acesta a mai spus că se teme de fraudarea referendumului, întrucât sunt prea multe elemente care indică această intenţie.

Există riscul să cer PDL-ului să nu fie reprezentat în secţiile de votare şi să boicoteze total referendumul. Au mai făcut o trăznaie. Au emis o lege care zice că Guvernul poate să stabilească orele referendumului când vor ei. Mă tem de fraudare. La alegerile prezidenţiale trecute au fost camere de luat vederi, acum nu vor să le pună cu toate că au camerele de la Bacalaureat. Nu au nici liste suplimentare raportate separat. Sunt prea multe elemente care arată o dorinţă aprigă de a frauda evenimentul. De ce au împins atât de mult orele de închidere a secţiilor de votare?”, a mai spus Băsescu.

Întrebat de Robert Turcescu de ce nu face acum un îndemn privind boicotul, Traian Băsescu a explicat că decizia va fi luată după ce se va consulta cu liderii PDL.

Vreau să mă sfătuiesc şi cu cei de la PDL. Ei mâine (n.r. marţi) au o şedinţă a Colegiului Director, în care vor analiza toată situaţia şi capacitatea lor de a supraveghea secţiile de votare. Dacă vor ajunge la concluzia că sunt riscuri foarte mari, probabil vor lua o decizie ori de boicotare, ori de a cere electoratului lor să nu se prezinte la referendum, situaţie în care în niciun caz nu pot să rămân de capul meu, „hai, veniţi voi ai mei”, că ori ai mei ori ai PDL, poate eu am ceva în plus, dar sunt aceiaşi oameni”, a spus Traian Băsescu.

Vezi AICI alte declarații ale lui Traian Băsescu.

Băsescu: S-ar putea să cer PDL să boicoteze referendumul

Embed: " />

Ulterior, Traian Băsescu a mai spus că oamenii pot să oprească lovitura de stat care este în desfășurare.

„Lovitura de stat e în desfăşurare. Oamenii pot să o oprească. Din moment ce am decis că boicotul este soluţia, nu mai contează procentul – eu aș fi fost mulțumit să iau 35%. Dacă PDL decide să boicoteze referendumul, nu ştiu dacă mă duc singur acolo”, a spus Traian Băsescu, specificând că oferta demisiei rămâne valabilă până la alegerile din noiembrie.

„Parlamentul a facut suspendarea data trecută și nu s-a întâmplat nimic . Acum s-ar pregăti să facă la fel, numai că acum au nimerit-o rău în gard, pentru că acum nu au mai făcut-o ca data trecută, când au dat o aparență de respectare a regulilor. Acum a fost executare promptă. Au pus bine la cale planul. Dacă s-ar valida referendumulul, s-ar acoperi cu votul popular lovitura de stat și trebuie făcut tot ce se poate pentru ca el să nu se valideze și oamenii ăștia să răspundă”, a mai spus Băsescu.

Băsescu: Oamenii pot să oprească lovitura de stat

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21914').select();" id="embed_text_21914" />

 

Ultima oră
19:40 - Consiliul Național al Elevilor: Condamnăm lipsa de viziune asupra unui posibil val 5 COVID. E esențial ca Ministerul Educației și cel al Sănătății să ia măsuri care să limiteze riscul de infectare din școli
19:14 - Grav accident la ieșire din Timișoara. Un om a murit și doi au fost răniți (VIDEO)
18:54 - Sorin Grindeanu: Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor – de 13 ani se lucrează la centura de la Tecuci. Zici că e centura Parisului (VIDEO)
18:35 - Doar 8.103 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultima zi. Datele complete
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor