Traian Băsescu: Există riscul să cer boicotarea totală a referendumului. PDL discută serios acest aspect (VIDEO)

Traian Băsescu: Există riscul să cer boicotarea totală a referendumului. PDL discută serios acest aspect (VIDEO)

Invitat luni în cadrul emisiunii „Sub semnul întrebării”, difuzată de B1 TV, președintele suspendat Traian Băsescu a declarat că este posibil să ceară PDL-ului să nu fie reprezentat în secţiile de votare şi să boicoteze total referendumul.

„Imediat după ce s-a anunţat suspendarea am fost foarte hotărât să îndemn cetăţenii la vot. Acum există un nou curent: boicotul. 700.000 de persoane din ţară au decis să boicoteze, potrivit unui sondaj. Oricât aş vrea nu-i pot face pe aceşti oameni să meargă la vot. Cei de la PDL discută serios acest aspect deoarece nu vor să ia parte la această lovitură de stat. Întrebarea mea este: este problema mea sau problema lor să-şi strângă suficienţi oameni să valideze referendumul?”, a declarat Băsescu.

Acesta a mai spus că se teme de fraudarea referendumului, întrucât sunt prea multe elemente care indică această intenţie.

Există riscul să cer PDL-ului să nu fie reprezentat în secţiile de votare şi să boicoteze total referendumul. Au mai făcut o trăznaie. Au emis o lege care zice că Guvernul poate să stabilească orele referendumului când vor ei. Mă tem de fraudare. La alegerile prezidenţiale trecute au fost camere de luat vederi, acum nu vor să le pună cu toate că au camerele de la Bacalaureat. Nu au nici liste suplimentare raportate separat. Sunt prea multe elemente care arată o dorinţă aprigă de a frauda evenimentul. De ce au împins atât de mult orele de închidere a secţiilor de votare?”, a mai spus Băsescu.

Întrebat de Robert Turcescu de ce nu face acum un îndemn privind boicotul, Traian Băsescu a explicat că decizia va fi luată după ce se va consulta cu liderii PDL.

Vreau să mă sfătuiesc şi cu cei de la PDL. Ei mâine (n.r. marţi) au o şedinţă a Colegiului Director, în care vor analiza toată situaţia şi capacitatea lor de a supraveghea secţiile de votare. Dacă vor ajunge la concluzia că sunt riscuri foarte mari, probabil vor lua o decizie ori de boicotare, ori de a cere electoratului lor să nu se prezinte la referendum, situaţie în care în niciun caz nu pot să rămân de capul meu, „hai, veniţi voi ai mei”, că ori ai mei ori ai PDL, poate eu am ceva în plus, dar sunt aceiaşi oameni”, a spus Traian Băsescu.

Vezi AICI alte declarații ale lui Traian Băsescu.

Băsescu: S-ar putea să cer PDL să boicoteze referendumul

Embed: " />

Ulterior, Traian Băsescu a mai spus că oamenii pot să oprească lovitura de stat care este în desfășurare.

„Lovitura de stat e în desfăşurare. Oamenii pot să o oprească. Din moment ce am decis că boicotul este soluţia, nu mai contează procentul – eu aș fi fost mulțumit să iau 35%. Dacă PDL decide să boicoteze referendumul, nu ştiu dacă mă duc singur acolo”, a spus Traian Băsescu, specificând că oferta demisiei rămâne valabilă până la alegerile din noiembrie.

„Parlamentul a facut suspendarea data trecută și nu s-a întâmplat nimic . Acum s-ar pregăti să facă la fel, numai că acum au nimerit-o rău în gard, pentru că acum nu au mai făcut-o ca data trecută, când au dat o aparență de respectare a regulilor. Acum a fost executare promptă. Au pus bine la cale planul. Dacă s-ar valida referendumulul, s-ar acoperi cu votul popular lovitura de stat și trebuie făcut tot ce se poate pentru ca el să nu se valideze și oamenii ăștia să răspundă”, a mai spus Băsescu.

Băsescu: Oamenii pot să oprească lovitura de stat

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21914').select();" id="embed_text_21914" />

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:33 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre dimensiuni și legăturile dintre ele. „Informația e cumva similară divinității” (VIDEO)
23:02 - Tulcea: Persoană care se deplasa într-un cărucior special, lovită mortal de o mașină. Șoferul era băut şi avea dreptul de a conduce anulat
22:37 - Cutremur în Vrancea, sâmbătă seara. Ce magnitudine a avut
22:31 - Adrian Porumboiu, nemulțumit de noile măsuri fiscale: Trebuie eliminate discrepanțele dintre republica bugetarilor și republica antreprenorilor. Mediul de afaceri nu e respectat (VIDEO)
21:57 - Porumboiu: Buzatu primește ce merită de la un neisprăvit / Dacă vedeți câte licitații a câștigat Farmazon, vă îngroziți. Savin cred că e unul dintre cei mai bogați români, dar numai pe contractele cu Consiliul Județean (VIDEO)
21:26 - „Intru în casă peste voi!”. Deranjat de gălăgia unor copii într-un parc, un turc a distrus două bănci și a amenințat o mamă cu un briceag (VIDEO)
20:56 - Un bărbat din Bistrița-Năsăud s-a electrocutat într-o gară, din cauza unei undiţe
20:25 - Dumitru Buzatu, când a primit mita de 1,25 milioane de lei: „Sărut mâna, Emil! Încă o dată îți mulțumesc că eram pe drojdie” / Ce explicație le-a dat procurorilor pentru banii din geantă / UPDATE: Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile
19:49 - Smiley a rămas fără permis de conducere. Cu ce viteză l-a prins radarul
19:34 - Moșteanu (USR): Lumea știe că PSD e un partid de corupți și de hoți. PSD nu câștigă alegerile unde comunitățile sunt bogate, ci numai unde oamenii sunt ținuți în sărăcie chiar de acest partid. Asta e rețeta lor (VIDEO)