Traian Băsescu: Pot să vă spun că am o singură boală – boala pe hoți, iar asta nu se tratează (VIDEO)

Traian Băsescu: Pot să vă spun că am o singură boală - boala pe hoți, iar asta nu se tratează (VIDEO)

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, înainte de a pleca la Milano, unde va participa la Summitul Asia – Europa, că singura boală de care suferă este „boala de hoți”.

Afirmația vine după ce, miercuri seară, postul RTV a lansat o serie de atacuri la adresa președintelui potrivit cărora acesta ar avea semnele bolii Parkinson.

„Aș face o precizare, pentru că am văzut că un post de televiziune a coborât atât de jos cu atacturile. Le-aș spune că autorizez cei 10 medici din comisia care s-a format anul acesta să dea relații oricărui ziarist care este interesat de starea de sănătate a președintelui. Nu a existat niciun incident de sănătate, cel puțin în cei 10 ani de mandate. Pot să vă spun că am o singură boală: am boală pe hoți, iar asta nu se tratează”, a încheiat președintele.

Traian Băsescu a precizat că la Summitul de la Milano vor participa 21 de state din Asia și 30 din Europa, fiind un summit foarte important pentru că abordează pe fond problema relațiilor economice și a dezvoltării durabile între cele două regiuni.

„Summitul va avea trei părți, prima este destinată relațiilor economice între Asia de sud-est și Europa. A doua este dedicată soluționării problemelor globale, între Asia și Europa. A treia este legată de probleme de securitate: problemele din Ucraina, situația din Orientul Mijlociu și alte subiecte extrem de sensibile”, a spus Băsescu.

„La summit va participa președintele Consiliului European, președintele Comisiei Europene. Summitul este important pentru că abordează pe fond problema relațiilor economice și a dezvoltării durabile între cele două regiuni, iar după mine cea mai importantă parte este legată de liberalizarea schimbului economic între cele două continente, Asia și Europa. În ce ne privește, vom fi susținători ai soluțiilor de liberalizare. În problema de securitate, în linii mari, poziția noastră este cunoscută, inclusiv legată de Ucraina”, a adăugat șeful statului.

Băsescu: Am o singură boală – boala pe hoți, care nu poate fi tratată

Urmăriți B1TV.ro și pe