USL, la un pas de ruptură: Ministrul Radu Stroe nu renunţă la OUG privind noul Cod rutier

USL, la un pas de ruptură: Ministrul Radu Stroe nu renunţă la OUG privind noul Cod rutier

Uniunea Social Liberală se află la un pas de ruptură. Ministrul de Interne, Radu Stroe, nu renunţă la Ordonanţa de Urgenţă pe care o doreşte în privinţa noului Cod rutier.

Acesta a anunţat că modificările la Codul rutier vor fi dezbătute în şedinţa de Guvern de miercuri, în forma unei ordonanţe de urgenţă.

Radu Stroe a precizat, după ce a participat la comandamentul de urgenţă coordonat viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ca un element de noutate faptul că administratorii drumurilor vor fi aspru sancţionaţi cu amenzi de până la 16.000 de lei în cazul în care nu-şi îndeplinesc atribuţiunile.

La nivelul USL a fost pusă problema dacă va fi Ordonanţă de Urgenţă sau proiect de lege. Dacă ar fi fost proiect de lege, ar fi trebuit trimis şi dezbătut în Parlament pentru a putea fi pus în aplicare.

În urmă cu o săptămână, Victor Ponta i-a cerut ministrului de interne, Radu Stroe, ca la definiticarea noului Cod Rutier, aflat în dezbatere publică, să se ţină cont mai ales de numărul prea mare al deceselor în accidente şi amenzilor neplătite.

Ultima oră
18:51 - Incendiu violent joi seară în județul Prahova. Mai multe case au fost cuprinse de flăcări
18:50 - Comisia Europeană: WhatsApp trebuie să informeze mai bine utilizatorii cu privire la utilizarea datelor lor cu caracter personal / Avertismentul comisarului pentru Justiție
18:47 - Moțiune de cenzură în Grecia după ce ninsoarea a blocat drumurile din țară. „Mii de oameni lăsați la cheremul vremii rele” (VIDEO)
18:37 - Antena 1 pregătește o nouă emisiune. Ce vedete vor participa la „Dancing on ice – Vis în doi”
18:35 - Noul selecționer speră la EURO 2024. Edi Iordănescu: O să dau tot ce am mai bun pentru echipa națională și la final să dea Dumnezeu să mergem împreună în Germania pentru turneul final
18:29 - Curtea Supremă a decis: Furtul comis cu masca de protecție pe față reprezintă furt calificat
18:17 - Imaginea Poștei Române, folosită prin SMS-uri în atacuri informatice. „Scenariul propus de atacatori este clasic”
18:09 - Dan Vîlceanu: România și-a îndeplinit obiectivele din PNRR până în prezent. Suntem, probabil, singurul stat care are implementat un sistem IT pentru monitorizarea Planului (VIDEO)
18:04 - Dan Vîlceanu: Nu există niciun fel de discuție privind renegocierea PNRR / 9,4% din PIB, cel mai mare procent alocat pensiilor până acum. Trebuie să ne concentrăm pe reforma sistemului și pe eliminarea inechităților (VIDEO)
18:04 - Alexandru Arșinel s-a pensionat. Contractul său de consilier artistic la Teatrul Constantin Tănase nu a mai fost prelungit