Vasile Dîncu dezvăluie: "Cioloș nu va pleca la niciun partid. Cel care se înscrie în partid trebuie să plece din Guvern" (VIDEO)

Vasile Dîncu dezvăluie: "Cioloș nu va pleca la niciun partid. Cel care se înscrie în partid trebuie să plece din Guvern" (VIDEO)

A fi sau a nu fi în politică. Aceasta este dilema pe care membrii guvernului o au în această perioadă. Alegerile bat la uşă aşa că partidele îi curtează din ce în ce mai intens pe tehnocraţi. Cel mai vehiculat nume este chiar cel al premierului Dacian Cioloş pe care PNL l-ar dori cap de listă la Senat. În exclusivitate pentru B1TV, vicepremierul Vasile Dîncu a dezvăluit că Cioloş le-a spus membrilor cabinetului că nu are de gând să intre în niciun partid. În plus, Dîncu a mai declarat că toţi miniştri care doresc să facă politică trebuie să plece din Executiv.

"Noi am avut o discuție cu Cioloș în zilele când am discutat despre mandat și am stabilit că nu intrăm în politică și o să stăm până se scufundă. Noi, în acest moment, suntem în situația de a fi înnoit acest jurământ", a declarat Dîncu.

Vasile Dîncu dezvăluie: "Cioloș nu va pleca la niciun partid. Cel care se înscrie în partid trebuie să plece din Guvern"

#DIRECT_ONE_qo418s#

Vasile Dîncu îi avertizează pe cei care doresc să facă politică de faptul că nu au loc în Guvern.

"S-a pus problema unui ministru, a zis că așteaptă semnalul. Premierul a zis că a face politică ține de conștiință. El nu va da semnalul și nu va pleca la niciun partid. Cel care se înscrie în partid trebuie să plece din Guvern", a explicat vicepremierul.

Dîncu nu exclude însă posibilitatea ca o parte din tehnocraţi să facă parte si din executivul care se va forma după alegerile de la finalul acestui an.

"S-ar putea, partidele care vor face coaliția de guvernare să găsească specialiști pe care să-i păstreze nu e imposibil. Pentru a continua un mandat, Cioloș ar putea fi asimilat de un partid. Când te-a numit Iohannis, nu te crede nimeni că ești pesedist sau independent, ești cel pe care îl preferă dreapta", a adăugat acesta.