Victor Ponta, despre implementarea programului prin care angajările se vor vedea online: Permite o transparenţă foarte mare în ceea ce priveşte ocuparea funcţiilor din administraţie

Victor Ponta, despre implementarea programului prin care angajările se vor vedea online: Permite o transparenţă foarte mare în ceea ce priveşte ocuparea funcţiilor din administraţie

Premierul Victor Ponta a anunțat, luni, implementarea unui program guvernamental prin care posturile din administraţia publică, în măsura în care vor fi scoase la concurs, vor beneficia de un sistem transparent astfel încât oricine să poată avea acces online.

Programul, care urmează să fie implementat de noul consilier al șefului Executivului, Cristian Botan, la nivelul Secretariatului General al guvernului, se referă la absolut toate funcțiile publice din administrația publică.

„Este un sistem care se aplică în alte ţări europene şi care permite o transparenţă foarte mare în ceea ce priveşte ocuparea funcţiilor din administraţie. Nu vă ascund că, dacă proiectul se va dovedi de succes referitor la administraţia centrală plus deconcentrate, intenţionăm să-l implementăm şi în structura administraţiei publice locale, pentru că şi acolo e nevoie de transparenţă. Îmi asum riscurile. (…) Probabil că anumite metode folosite de ani mulţi în România vor fi imposibil de folosit în continuare”, a declarat premierul, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul USL, citat de Agerpres.

Site-ul publicjob.ro va fi preluat de către Guvern ca pagină oficială de anunţuri privind posturile publice, iar iniţiatorul acestuia, Cristian Botan, va face parte din echipa ce va coordona un proiect privind transparenţa în angajările din sistemul public, a anunţat premierul Victor Ponta, luni, într-o postare pe blogul său, care a ţinut să precizeze că nu a dorit să politizeze demersul său privind cooptarea lui Cristian Botan.