Victor Ponta: PC ar putea să meargă singur la alegerile locale viitoare

Victor Ponta: PC ar putea să meargă singur la alegerile locale viitoare
Foto: victorponta.ro

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, joi seară, în cadrul unei conferințe de presă la Iași că PC ar putea să meargă singur la alegerile locale viitoare, susținând că nu este “normală” situația din oraș, cu doi candidați din partea USL la primărie, Gheorghe Nichita (PSD) și Tudor Ciuhodaru (PC), informează Mediafax.

“Situația de la Iași este anormală, cu care nu m-am împăcat. O consider în continuare împotriva ideii cu care s-a constituit USL. Alianța a fost constituită de Crin Antonescu și de mine, de către PNL și PSD, pentru a coaliza tot ce înseamnă opoziție închisă și nu mă mulțumește. Cred și avem anumite semne că în final să mergem pe ideea ca PC la alegerile locale să meargă peste tot singur în alegeri. Vor fi partenerii noștri după aceea”, a spus Victor Ponta.

Ponta a precizat că la alegerile din 2008, primăria din Iași a fost câștigată de PSD, iar liberalii și social-democrații s-au înțeles peste tot în țară privind modul de împărțire a candidaturilor.

“Nu este ușor să le spun colegilor PSD din Botoșani, Neamț sau Buzău că la Consiliul Județean va candida un libral, cum nici liberarilor nu le este ușor ca la Vaslui sau la Galați să accepte un social-democrat. Între PSD și PNL s-au găsit soluții. Nu exclud deloc varianta ca până la urmă PC să meargă peste tot separat în alegeri, iar în cazurile speciale putem susține un anume candidat. La sectorul 4 al Capitalei, primarul PC în funcție e bun și îl putem sprijni”, a adăugat Victor Ponta.

Liderul PSD și secretarul general Liviu Dragnea participă vineri la ședința Consiliului Județean al PSD Iași, la care participă toți primarii partidului din județ.

Urmăriți B1TV.ro și pe