Ponta: Dragnea i-a cerut lui Dăncilă să spună că dacă pleacă el, pleacă și ea. Premierul nu l-a ascultat. Dacă Dragnea n-o să mai aibă funcții de împărțit până vineri, n-o să-l mai susțină decât Carmen Dan (VIDEO)

Ponta: Dragnea i-a cerut lui Dăncilă să spună că dacă pleacă el, pleacă și ea. Premierul nu l-a ascultat. Dacă Dragnea n-o să mai aibă funcții de împărțit până vineri, n-o să-l mai susțină decât Carmen Dan (VIDEO)

Victor Ponta a declarat, pentru B1 TV, că Liviu Dragnea i-a cerut miercuri Vioricăi Dăncilă să iasă public și să declare că dacă el nu va mai conduce PSD, atunci va pleca și ea din funcția de premier. Dăncilă, însă, nu l-a ascultat.

”Știu că Dragnea a fost azi pe la 5.00 (17.00) peste Dăncilă să o oblige să spună că pleacă și ea și, după cum ați văzut nu s-a întâmplat asta.

Nu mai putem pur și simplu să trăim în modul ăsta în care un om care are altă părere… Ponta, Grindeanu, Bănicioiu, Tudose, Andronescu, Firea, nu poți să spui de toți că sunt cu statul paralel, trădători, securiști. E insuportabil să trăiești în ideea că dacă ai spus că nu ești de acord cu Dragnea, ai devenit un vândut al lui Soros. Sursa tuturor conflictelor e Dragnea și dacă nu pleacă, va pierde PSD-ul în primul rând, Guvernul și Parlamentul.

N-am văzut ca Dăncilă să fi ieșit să spună că dacă pleacă Dragnea, pleacă și ea. Știu că luni Dăncilă pleacă la Bruxelles și liderii europeni i-a spus că România rămâne pe calea europeană, dar nu se mai poate cu Dragnea. El a călcat o linie roșie: e incupat pentru fraudarea a 25 milioane de euro bani europeni. Dacă ai furat bani europeni nu te iară nimeni.

Dacă vineri, în ciuda tuturor evidențelor, Dragnea spune ca Bashar al-Assad că nu-i interesează sau ca Lăpușneanu că ”dacă voi nu mă vreți eu vă vreau”, trebuie să intrăm într-o strategie de salvare: luni, un membru PSD trebuie să candideze la șefia Camerei Deputaților. Apoi, după ce Dragnea nu va mai fi președinte al Camerei, se vor duce celelalte cărămizi ale zidului pe care și l-a format contra României, contra PSD și contra propriilor colegi de partid”, a declarat Ponta.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Fostul premier a mai spus că Dragnea nu are susținători adevărați, ci i-a cumpărat pe oameni cu diverse funcții și avantaje. Dacă până la ședința CEx de vineri nu va mai avea funcții de dat, Dragnea s-ar putea să se trezească fără niciun vot. Poate doar Carmen Dan îl va mai susține, a mai spus Ponta, pentru B1 TV.

”Dragnea n-are niciun suporter, și-a cumpărat susținerea cu funcții și avantaje pe care le dă de la Guvern, adică de la Dăncilă, dar și de la Stănescu, care are banii pentru autoritățile locale, și de la Parlament. Dacă până vineri nu mai poate să împartă funcții, s-ar putea să nu mai aibă niciun vot, poate doar pe al lui Carmen Dan”, a mai spus liderul ProRomânia.

La observația moderatorului Silviu Mănăstire că Dragnea are, totuși, susținerea teleormănenilor, Ponta a răspuns: ”are findeli … exact ca Bashar al-Assad”.

Urmăriți B1TV.ro și pe