PROIECT PNL: Viticultorii vrânceni ar putea primi 200 de euro/tona de struguri comercializați

PROIECT PNL: Viticultorii vrânceni ar putea primi 200 de euro/tona de struguri comercializați
Foto: Facebook / Ion Stefan

Deputatul PNL de Vrancea, Ion Ștefan, propune printr-un proiect de lege, prima de comercializare de 200 euro/tonă, aplicabilă mai multor produse agricole.

Astfel, producătorii de struguri pentru vin și de masă ar putea beneficia de o primă de comercializare, în valoare de 200 euro/tonă, pentru producția care intră în crame, la procesare, sau ajunge la tarabă, la vânzare.

”Această lege va da un impuls viticulturii din România și industriei vinului din România. Să nu uităm că producătorii viticoli au atras 100% fondurile europene disponibile prin programele de reconversie. Acum, ei trebuie sprijiniți să fie competitivi atât în țară, cât și la export ” a declarat inițiatorul legii, deputatul PNL Ion Ștefan, potrivit ziaruldevrancea.ro

Singura obligație a viticultorilor este să facă dovada valorificării producției.

Proiectul se află pe circuitul de legiferare, urmând să intre în dezbaterea Senatului.

Prima de comercializare adăugată la subvenția pe suprafață ar putea fi o gură de oxigen și ar acoperi costurile de producție ale viticultorilor, reflectându-se în prețul final al unei sticle de vin. În felul acesta, vinurile românești ar putea deveni competitive pe piața internă și europeană.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)