Vlad Voiculescu, ironizat după ce premierul i-a cerut să prezinte un raport de activitate. Alexandru Rafila: Dacă luăm o foaie A4, nu știu dacă reușim să umplem o treime cu ce-a făcut legat de pandemie (VIDEO)

Vlad Voiculescu, ironizat după ce premierul i-a cerut să prezinte un raport de activitate. Alexandru Rafila: Dacă luăm o foaie A4, nu știu dacă reușim să umplem o treime cu ce-a făcut legat de pandemie (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Deputatul PSD Alexandru Rafila l-a ironizat pe Vlad Voiculescu, după ce premierul Florin Cîțu a anunțat că i-a transmis ministrului Sănătății să prezinte săptămâna viitoare un raport al activității desfășurate în vederea pregătirii pentru al treilea val al pandemiei, dar și care sunt planurile pentru perioada următoare. Reprezentatul României la Organizația Mondială a Sănătății spune că ar fi mai ușor ca demnitarul de la USR-PLUS să explice „ce n-a făcut” pentru controlarea crizei sanitare.

De altfel, însușiprim-ministrul Florin Cîțu declara recent că i-a atras atenția ministruluiVlad Voiculescucă „trebuie să ne concentrăm și pe pandemie”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății,ironizat de deputatul PSD Alexandru Rafila, după ce premierul Florin Cîțui-a cerut să prezinte un raport de activitate

În direct pe B1 TV, miercuri seară, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat că am avea „o radiografie mai apropiată de adevăr” dacă toate Direcțiile de Sănătate Publică „și-ar face treaba”.

În ceea ce privește testarea, dacă Direcțiile de Sănătate Publică care nu reușesc să testeze decât un număr mic de persoane și-ar face treaba și în mod evident n-am mai ajunge la doar zeci de cazuri pe zi testate în unele județe, atunci am putea să avem și o radiografie mai apropiată de adevăr pe de o parte, și pe de altă parte și o identificare activă a focarelor, și eventual măsuri de sănătate publică sau non-farmacologice care să limiteze extinderea bolii. Noi nu putem să luptăm cu extinderea bolii dacă nu știm cazurile, iar accesibilitatea la testare este importantă. Am auzit o propunere – sigur, ea poate fi aplicată, să se testeze la farmacii. E foarte bine, dar cred că și cabinetele medicilor de familie ar putea să constituie un loc unde oamenii să se testeze. Ei se testează acasă pentru că n-au unde să se testeze, să fim serioși, nu merge nimeni Unitatea de Primiri Urgențe, la un spital, dacă are o simptomatologie, să spunem, discretă și atunci lucrurile scapă de sub control”, a declarat medicul.

Întrebat dacă nu cumva oamenii se mai testează acasă și ca să nu fie supuși carantinei de 14 zile, reprezentantul României la OMS a explicat: „Da, este o eventualitate. Am înțeles, dar pe de altă parte hai să încercăm, să vedem. Dacă nu le dai oamenilor soluții, e foarte ușor să îi învinovățești. Dacă ei n-au unde să se testeze, atunci spunem că nu vor să se testeze și se testează singuri… adică mi se pare aici, tot așa, o chestiune mai mult de PR decât de responsabilitate. Îmi pare rău că spun lucrurile acestea, dar chiar așa este”.

„Vă ascultam puțin mai devreme, că domnul prim-ministru i-a cerut ministrului Sănătății să facă conferință de presă săptămânală cu ceea ce face sau ce-a făcut – păi, dânsul să facă săptămânal câte o conferință de presă să ne explice ce n-a făcut, pentru că ce a făcut… sincer să fiu, dacă luăm acum o foaie A4, nu știu dacă reușim să umplem prima treime a acestei foi A4 cu ce-a făcut legat de controlul acestei pandemii. V-o spun serios, chiar nu văd lucruri concrete, îmi pare rău”, a mai spus Alexandru Rafila.

Ultima oră
22:35 - Un turist polonez, accidentat în Munţii Latoriţei. Salvamontiștii au intervenit
22:17 - Nicușor Dan, despre angajații STB: Mâine dimineaţă, cine nu va ieşi, o să răspundă / Plângerea penală este deja depusă
22:14 - Britney Spears, „la cuțite” cu sora ei mai mică: „Ea nu a fost niciodată lângă mine”
22:09 - România ar putea impune sancțiuni economice Rusiei. Ministrul de Externe: „Efectul cumulat va fi foarte puternic” (VIDEO)
21:41 - Sindicalistul de la STB, responsabil pentru greva care a blocat Capitala: „Politica o fac în Consiliul General. La mine nu a venit decizia instanței privind suspendarea protestului” / Greva ar putea continua
21:40 - S-a aflat cine este „victima” lui Carla’s Dreams! Cui îi sunt dedicate versurile din ultima piesă: „Ce paradox…suferința ta înseamnă muzică de calitate pentru noi” (video)
21:05 - România, gata să primească militari francezi. Reacția lui Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, după anunțul lui Emmanuel Macron (VIDEO)
21:00 - STB transmite că personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea. Greva ar putea continua și vineri
20:40 - Bella Hadid a trecut prin calvar. Mărturii dureroase despre perioada în care se gândea la sinucidere: „Era tot mai greu să ies fără să beau pentru a-mi calma nervii”
20:39 - Creșterea prezenței trupelor americane în România, obiectiv prioritar pentru Guvern. Bogdan Aurescu, ministrul de Externe: „E nevoie să accelerăm procesul de planificare” (VIDEO)