Zilele lui Dragnea sunt numărate: Întâlniri de taină Tăriceanu-Blaga-Ponta-Tudose pentru formarea unei noi majorităţi (VIDEO)

Zilele lui Dragnea sunt numărate: Întâlniri de taină Tăriceanu-Blaga-Ponta-Tudose pentru formarea unei noi majorităţi (VIDEO)

UPDATE:Călin Popescu Tăriceanu a infirmat informaţiile privind negocieri de rupere a coaliţiei. (Detalii AICI)

Zilele lui Liviu Dragnea şi a guvernului Dăncilă par să fie numărate. Pe surse, zilele acestea ar fi avut loc mai multe întâlniri între Călin Popescu Tăriceanu, Victor Ponta, Mihai Tudose şi Vasile Blaga pentru a negocia o nouă majoritate parlamentară. Prin prezenţa acestor actori politici la întâlniri putem prefigura o majoritate formată dintr-o mare parte din PSD, fostul PDL, partidul lui Victor Ponta şi ALDE.

Potrivit aceloraşi surse, cei patru oameni politici ar fi discutat şi despre un candidat unic în alegerile prezidenţiale al noii majorităţi, iar Călin Popescu Tăriceanu ar fi această variantă. În cazul că Tăriceanu va şi câştiga alegerile este vehiculat că Vasile Blaga va prelua ALDE, partid unde va intra şi aripa PDL în urma ruperii de PNL.

Dacă acest plan va fi pus în aplicare, cel mai probabil va fi şi o moţiune de cenzură în toamnă care să ducă la căderea guvernului condus de Viorica Dăncilă, iar prin ruperea PSD Liviu Dragnea ar putea la rândul său să fie trecut în planul secund al politicii româneşti.

De asemenea, aceste informaţii ar putea fi un dublu joc al lui Călin Popescu Tăriceanu putând fi desemnat şi candidat unic din partea coaliţiei PSD-ALDE. De altfel, Liviu Dragnea a făcut un pas înapoi în această lună şi a afirmat că este posibil să se decidă ca PSD şi ALDE să meargă împreună în alegerile prezidenţiale.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:53 - Ministrul de Externe rus, Serghei ​Lavrov: „Guvernul de la Chișinău condus de cetățeni români pur și simplu calcă pe urmele regimului de la Kiev”
15:37 - Theo Rose a ajuns cu Sasha, băiețelul ei în vârstă de 8 luni, la spital, din cauza febrei foarte mari
15:25 - Alina Bădic, despre previziunile săptămânii: „Urmează o perioadă cu totul aparte, deloc ușor de înțeles, incredibilă din punct de vedere al manifestării credinței”
14:55 - Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi premierul României spune că Europa are nevoie de social-democraţia europeană: „Europa are nevoie de mai multe politici sociale”
14:45 - Comandantul-șef ucrainean, Sîrski, vrea să ănlocuiască lideri militari de pe frontul de Est, pentru că pun viața soldaților în pericol
14:21 - Coadă de peste 350 de TIR-uri la punctul de trecere a frontierei Halmeu, județul Satu-Mare, din cauza protestelor din Polonia. Șoferii așteaptă câte 20 de ore să intre în Ucraina
14:10 - Andreea Bălan își vinde hainele online. Cât costă o pereche de pantofi sport sau un tricou
13:51 - Un sucevean a picat de 55 de ori examenul auto. După 53 de nereușite teoretice, de două ori a ajuns să dea și proba practică, dar nu a reușit să treacă
13:41 - Două piese ale românului Ionesco se joacă neîntrerupt din 1957 la un teatru din Paris. ”Record mondial”
13:28 - Care sunt mașinile care vor fi interzise pe șoselele din România, pe timpul nopții. Șoferii riscă amenzi uriașe