EXCLUSIV // Lucrul la sediul companiei, activitate cu risc ridicat de infectare cu noul coronavirus. Dr. Radu Ciornei: „Angajatorii trebuie să încurajeze munca de acasă”

EXCLUSIV // Lucrul la sediul companiei, activitate cu risc ridicat de infectare cu noul coronavirus. Dr. Radu Ciornei: „Angajatorii trebuie să încurajeze munca de acasă
sursa foto: pixabay

Guvernul României și experții în sănătate încurajează munca de acasă, în timpul pandemiei de COVID-19 și cu atât mai mult în această perioadă, în care trendul de infectări este pe o pantă ascendentă. Imunologul Radu Ciorneieste sceptic cu privire la faptul că regulile ar putea fi respectate în totalitate, în spațiile cu multe persoane, precum birourile.

„Eu cred că într-un birou în care lucrează 4-8 persoane, nu cred că se respectă în totalitate aceste reguli. Orice alunecare, oricât de mică, reprezintă un mare risc de infectare.Oriunde se poate face muncă de acasă, trebuie ca angajatorul, cu ajutorul guvernului, să încurajeze munca de acasă”, a declarat Radu Ciornei pentru B1.ro.

Pentru ca angajații să lucreze de acasă, trebuie să mai vrea și angajatorii. Din nefericire, există și situații ieșite din tipar.

„Am auzit lucruri extraordinare, oameni care au fost în contact cu persoane care au făcut boala, persoane care deja au simptome, care așteaptă rezultatele testului și au fost chemate de angajator la muncă”, a mai declarat imunologul pentru B1.ro.

Radu Ciornei, imunolog: „Cred că ne îndreptăm spre un lockdown general”

În plus, medicul din Suceava crede că vor urma măsuri mult mai dure în următoarea perioadă.

„Cred că ne îndreptăm spre un lockdowngeneral. Probabil că nu va fi permisă ieșirea din localitate, dar nu cred că se impune carantinarea UAT-urilor unde nu s-a atins indicele”, a declarat Ciornei pentru B1.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe