Un perete al stației de epurare din Sinaia s-a prăbușit, iar ape uzate, neepurate au ajuns în râul Prahova (FOTO)

FOTO: Facebook: Apele Române

Un perete al stației de epurare de la Sinaia s-a prăbușit, iar astfel ape uzate, neepurate au ajuns în râul Prhova. Apele Române anunță însă poluarea va avea un „efect redus asupra calității apelor”, având în vedere că „stația are capacitate mică și preia atât ape uzate menajere, cât și ape pluviale”, au anunțat într-o postare pe Facebook.

FOTO: Facebook: Apele Române

Poluare pe râul Prahova, după ce un perete al stației de epurare de la Sinaia s-a prăbușit

Incidentul de la stația de epurare S.C. Hidro Prahova S.A. din Sinaia a avut loc în timpul execuției unor lucrări de reabilitare și extindere a stației. Totodată, Apele Române au anunțat că echipele s-au deplasat la fața locului și au prelevat probe din apă. Mai mult decât atât, după aceste rezultate, Inspecția Bazinală de Apă va calcula cuantumul amenzii.

„Peretele exterior al bazinului decantor primar al stației de epurare S.C. Hidro Prahova S.A. din Sinaia s-a prăbușit. Incidentul a avut loc în timpul execuției unor lucrări de reabilitare și extindere a stației de epurare efectuate de către operatorul de apă-canal.

Astfel, ape uzate neepurate au ajuns în râul Prahova. Estimăm că poluarea va avea pentru moment un impact redus asupra calității apelor, întrucât stația are capacitate mică și preia atât ape uzate menajere, cât și ape pluviale. În plus, o parte dintre aceste ape uzate sunt stocate pe amplasamentul gropilor executate pentru construirea noilor decantoare.

Echipele noastre s-au deplasat la fața locului și au prelevat probe de apă. ȘI în acest caz vom aplica principiul ”poluatorul plătește”, iar după rezultatele analizelor de apă, Inspecția Bazinală de Apă va calcula cuantumul amenzii, inclusiv pentru faptul că acesta a anunțat târziu pe reprezentanții Apele Romane Buzau-Ialomita. Vom reveni cu informații suplimentare”, au anunțat Apele Române.

ℹ‼Peretele exterior al bazinului decantor primar al stației de epurare S.C. Hidro Prahova S.A. din Sinaia s-a prăbușit….

Publicată de Apele Române peLuni, 22 februarie 2021