Câți suporteri străini vor fi în tribunele Arenei Naționale la partidele de la EURO. Florin Șari: Proporțiile se inversează puțin la meciul din optimi

Câți suporteri străini vor fi în tribunele Arenei Naționale la partidele de la EURO. Florin Șari: Proporțiile se inversează puțin la meciul din optimi
foto: Pixabay

Peste 60% dintre cei circa 13.000 de spectatori care vor fi prezenți în tribunele Arenei Naționale la primele trei meciuri organizate la București în cadrul EURO 2020 vor fi cetățeni străini, a declarat Florin Șari, managerul de proiect din partea FRF în cadrul Comitetului de organizare a turneului final.

Cu toate acestea, oficialul s-a arătat de părere că proporția se va inversa „puțin” la cel de-al patrulea meci organizat la București, cel din faza optimilor de finală, deoarece acesta va genera un interes mai ridicat din partea suporterilor români.

Florin Șari, despre ponderea suporterilor străini la partidele desfășurate pe Arena Națională în cadrul EURO

„Este cel mai important eveniment organizat de Bucureşti din totdeauna. Avem informaţii că ponderea străinilor care vor veni la cele trei meciuri din faza grupelor este de peste 60%. Deci din cele aproximativ 13.000 de locuri de la fiecare meci, în proporţie de 60-65% vor fi ocupate de cetăţeni străini. Interesul pentru meciul din optimile de finală este foarte mare însă din partea românilor. Astfel că proporţiile se inversează puţin pentru ultimul meci. Aşadar, Bucureştiul va avea de câştigat”, a afirmat Florin Șari, într-o conferință de presă desfășurată joi, potrivit Agerpres.

România organizează patru partide în cadrul EURO 2020, primul turneu final care se desfășoară în 11 orașe de pe „bătrânul continent”. Unul dintre ele este Bucureștiul, care va găzdui patru partide, trei din Grupa C – în care se regăsesc Austria, Olanda, Macedonia de Nord și Ucraina – și o optime de finală.Programul meciurilor din Capitală este următorul:

  • Austria vs. Macedonia de Nord, 13 iunie, ora 19;
  • Ucrainva vs Macedonia de Nord, 17 iunie, ora 16;
  • Ucraina vs Austria, 21 iunie, ora 19;
  • Optime de finală, 28 iunie, ora 22– 3A/B/C.
Urmăriți B1TV.ro și pe