O româncă de 90 de ani a câștigat medalia de aur la 5.000 de metri la o competiție din Australia: “Când alerg, mă simt liberă"

O româncă de 90 de ani a câștigat medalia de aur la 5.000 de metri la o competiție din Australia: “Când alerg, mă simt liberă"
Foto: Europa FM

O româncă de 90 de ani pasionată de sport a câștigat medalia de aur la 5.000 de metri la o competiție din Australia.

Elena Pagu și-a început activitatea sportivă cu puțin timp înainte de a ieși la pensie, în încercarea disperată de a scăpa de depresie.

“Ninsese și era o zăpadă curată și pufoasă, așa că mi-am zis: «Eu trebuie să alerg prin zăpada asta!» Știți, competițiile sunt un stimulent, mai ales pentru noi, vârstnicii. Ai un calendar, știi că peste două luni ai o competiție, te antrenezi… ai un scop! Când îți dorești ceva și ești vârstnic, e foarte important. Că dacă nu-ți mai dorești nimic, ești bun de îngropat!”, a povestit femeia pentru Europa FM.

Acum, vitrina din apartamentul său din București e plină cu medalii, ea fiind de 7 ori campioană mondială la competițiile destinate vârstnicilor.

Femeia a alergat zilnic câte 10 kilometri pentru acest concurs, la care nu ar fi ajuns fără ajutorul Andreei Esca, care i-a plătit biletul de avion.

“Când alerg, mă simt liberă, mă bucur de natură și de locurile prin care alerg”, a adăugat Pagu.

Urmăriți B1TV.ro și pe