Reacții pe tema ratării calificării la Jocurile Olimpice a gimnastelor românce. Cătălina Ponor: "A fost o zi tristă pentru noi". Octavian Bellu: "Nu avem antrenori și sportivi motivați" (VIDEO)

Reacții pe tema ratării calificării la Jocurile Olimpice a gimnastelor românce. Cătălina Ponor: "A fost o zi tristă pentru noi". Octavian Bellu: "Nu avem antrenori și sportivi motivați" (VIDEO)
foto: fanatik.ro

Reacţie emoţionantă a Cătălinei Ponor după ce echipa feminină de gimnastică a ratat calificarea la Olimpiadă pentru prima dată, după aproape 50 de ani. Marea Campioană a dat de înţeles că acesta ar putea fi ultimul concurs la care a mai participat. Tricolorele au terminat pe locul 5 in turneul pre-olimpic , în condițiile în care doar primele patru echipe au dreptul să meargă la Rio. Rezultatul vine după ce şi echipa masculină a ratat calificările pentru Jocurile Olimpice, arată B1 TV.

Echipa feminină de gimnastică a României, cea care a adus de-a lungul timpului cele mai mari succese, nu va fi prezentă în această vară la Olimpiada de la Rio. Tricolorele au ocupat doar poziţia a 5-a în turneul de precalificare.

România a acumulat doar 216 puncte, la capătul unui concurs plin de ratări, fiind devansată de Brazilia, Germania, Australia și Elveția.

Cătălina Ponor a obținut cea mai mare notă dintre gimnastele noastre, 14,600 la bârnă, dar a ratat la sărituri. La rândul ei, Diana Bulimar a ratat la paralele.

"A fost o zi tristă pentru noi, din păcate, România nu s-a calificat la Jocurile Olimpice. Este cu atât mai trist pentru mine cu cât am revenit în activitate tocmai pentru a participa la Olimpiadă. Ei bine, nu s-a întâmplat! Nu știu ce va urma de acum, însă vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit. Le mulțumesc și brazilienilor care mi-au strigat numele. A fost cel mai frumos moment, am trăit în sentiment pe care nu l-am mai simțit de mult timp. Am luptat pentru aceasta echipă până la final și am vrut să arăt, oricine poate realiza ce își propune. Și, da, încă pot face gimnastică la nivel înalt, în ciuda vârstei pe care o am. Vă mulțumesc încă o dată pentru sprijin, a fost uimitor să concurez la Rio", a scris marea campioană pe contul ei de Instagram.

Reacții pe tema ratării calificării la Jocurile Olimpice a gimnastelor românce. Cătălina Ponor: "A fost o zi tristă pentru noi". Octavian Bellu: "Nu avem antrenori și sportivi motivați"

#DIRECT_ONE_a8qyzp#

Nici Octavian Bellu, fostul antrenor al echipei feminine de gimnastică a României, nu a fost indiferent ratării calificării la Jocurile Olimpice a echipei feminine de gimnastică. Acesta a vorbit pentru B1 TV despre lipsurile din gimnastica românească, dar șu despre gimnasta care va participa la proba de individual în cadrul Jocurilor Olimpice.

"Comitetul olimpic a ignorat pregătirea gimnastelor, dar nu a fost vizibil. În prezent, în mijlocul acestui fenomen, mai sunt si alte structuri responsabile. Este un moment din care trebuie să învățăm foarte mult și mai puțin să ne lamentăm și să aruncăm vina de la unul la altul", a explicat Octavian Bellu.

Întrebat ce ne lipsește ca țară, pe fondul ratării calificării în Jocurile Olimpice a echipei feminine de gimnastică, Bellu a precizat că ducem lipsă de antrenori și sportivi motivați.

"Asta lipsește, antrenori și sportivi motivați în măsura în care este posibil. Să fie supramotivați, în așa fel încât să țină pasul cu celelate țări, unde, iată, antrenorii români sunt evaluați și puși în valoare de niște sisteme la care noi visăm. Este un moment de reflexie și trebuie luate măsuri în consecință", a continuat fostul antrenor al echipei feminine de gimnastică a României.

Cât despre gimnasta care va participa la proba de individual în cadrul Jocurilor Olimpice, Octavian Bellu a spus că nu are abilitate de a-și da cu părerea. "Federația va hotărî și cea mai în formă sportivă va merge la Rio".

Urmăriți B1TV.ro și pe