Verdict UEFA: Naționala de fotbal a Ucrainei nu poate folosi sloganul „Slavă eroilor noștri” la EURO 2020

Verdict UEFA: Naționala de fotbal a Ucrainei nu poate folosi sloganul „Slavă eroilor noștri” la EURO 2020

UEFA a impus Ucrainei că trebuie să elimine sloganul „Slavă eroilor noștri” de pe tricoul fotbaliștilor care vor participa la EURO 2020, după o plângere din partea Uniunii de Fotbal din Rusia.

Pe de altă parte naționala de fotbal a Ucrainei poate folosi tricourile în care apare harta Ucrainei cu tot cu peninsula Crimeea.

Organismulu de conducere al fotbalului european a anunțat decizia joi, argumentând că, deoarece sloganul a fost cuplat cu o hartă a Ucrainei care include Crimeea, anexată în 2014 de Rusia, și sloganului „Slavă Ucrainei” reprezintă o declarație în mod evident politică, scrie euronews.

„Această combinație specifică a celor două sloganuri este considerată a fi în mod clar de natură politică, având o semnificație istorică și militaristă”, a declarat UEFA într-o declarație adresată Euronews.

„Prin urmare, acest slogan specific de pe tricou trebuie eliminat pentru a fi utilizat în meciurile competiției UEFA.”

Asociația ucraineană de fotbal a declarat ulterior, potrivit AFP, că negociază cu UEFA să păstreze sloganul pe tricou.

„Gloria Ucrainei” urmează să apară în exteriorul tricoului și „poate fi considerată o frază generică și non-politică cu semnificație națională generală și, prin urmare, poate fi folosită pe tricoul echipei naționale”, a spus UEFA.

Plângerea Rusiei conform căreia harta Ucrainei include Crimeea nu a fost susținută de UEFA, deoarece comunitatea internațională nu recunoaște anexarea teritoriului de către Moscova.

Ucraina nu urmează să joace cu Rusia în fazele grupelor turneului. Dar s-ar putea întâlni mai târziu dacă ambele echipe progresează.

Tags:
Ultima oră
19:14 - Grav accident la ieșire din Timișoara. Un om a murit și doi au fost răniți (VIDEO)
18:54 - Sorin Grindeanu: Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor – de 13 ani se lucrează la centura de la Tecuci. Zici că e centura Parisului (VIDEO)
18:35 - Doar 8.103 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultima zi. Datele complete
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal
15:47 - Sorin Grindeanu: Judeţele Brăila şi Galaţi au nevoie rapid de sprijinul Guvernului, prin dezvoltarea infrastructurii de transport. Podul trebuie să fie dat în circulaţie până la sfârşitul anului viitor
15:22 - Austria are câini noi de pază