Villarreal, câștigătoarea Europa League. „Submarinul galben” s-a impus în finala cu Manchester United și a obținut primul său trofeu european din istorie / Portarul De Gea, ratare decisivă la maratonul de lovituri de la 11 metri

Villarreal, câștigătoarea Europa League. „Submarinul galben” s-a impus în finala cu Manchester United și a obținut primul său trofeu european din istorie / Portarul De Gea, ratare decisivă la maratonul de lovituri de la 11 metri
foto: Hepta.ro / DPA Images / Rafal Oleksiewicz

Villarreal este câștigătoarea UEFA Europa League ediția 2020-2021. „Submarinul galben” a reușit să o învingă pe Manchester United, miercuri seară, la Gdansk, într-o partidă tranșată la loviturile de departajare după 1-1 în 120 de minute. Înființată în 10 martie 1923, echipa spaniolă a obținut, astfel, primul său trofeu european din istorie.

Villarreal învins-o pe Manchester United în finala Europa League și a câștigat primul său trofeu european din istorie

Cel puțin pe hârtie, Villarreal era creditată cu șansa a doua înaintea finalei jucate pe tărâm polonez. Abia a 7-a clasată în ediția deja încheiată de La Liga, formația spaniolă venea la Gdansk să își măsoare forțele cu vicecampioana Angliei, o echipă cu o experiență incomparabilă pe plan european și cu un lot mult mai valoros. Chiar și așa, „submarinul galben” a fost cel care a dat prima lovitură, în minutul 29, când a înscris nimeni altul decât Gerard Moreno, al treilea marcator al campionatului iberic.

Totuși, Manchester United a dominat ostilitățile în timp regulamentar, iar inevitabilul s-a produs în minutul 55, când Edinson Cavani a restabilit egalitatea, și părea că poate tranșa partida în favoarea sa în cele 90 de minute de joc. Nu a fost cazul, iar Villarreal a părut să aibă ceva mai multă prospețime în cele două reprize suplimentare și a pus în pericol de mai multe ori poarta apărată de De Gea.

Cum nici 120 de minute nu au fost suficiente pentru a afla câștigătoarea, meciul a ajuns la faza loviturilor de departajare, unde fotbaliștii s-au ridicat deasupra așteptărilor. Practic, toți jucătorii de câmp au reușit să înscrie și a venit rândul portarilor să execute. Geronimo Rulli a bătut excelent și tot el a fost cel care a apărat lovitura slabă a celuilalt goalkeeper de pe teren, spaniolul De Gea, și a adus primul trofeu european în istoria de 98 de ani a lui Villarreal.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:04 - Virgil Bălăceanu, despre laserul anunțat de Rusia: Ieșirea în scopuri militare în spațiu, un lucru extrem de riscant. Am asista la o externalizare a conflictului. Nu știu dacă există arma în sine (VIDEO)
19:58 - Soldații ucraineni au arătat cum au aruncat în aer poduri și au dejucat planurile ocupanților din Donbas (video)
19:44 - Guvernul bulgar a anunțat că Italia va asigura conducerea noului grup de luptă al NATO din Bulgaria
19:24 - Google și-a cerut insolvența în Rusia: „Compania se declară în faliment și în incapacitate de a-și îndeplini obligațiile monetare”
19:21 - Siegfried Mureșan: Maia Sandu a cerut sprijinul Parlamentului European pentru următoarele etape în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. Procesul a început și e ireversibil (VIDEO)
19:05 - Consilierul președintelui ucrainean: „Evacuarea apărătorilor Azovstal continuă și este dificilă” (video)
19:01 - Lucian Bode, discuții cu membri ai Congresului SUA: „Am solicitat partenerilor americani sprijinul, astfel încât România să poată răspunde cât mai bine provocărilor umanitare și de securitate”
18:58 - Ambasadei Rusiei în România a venit cu o replică pentru zvonurile potrivit cărora Putin ar fi grav bolnav: „Informațiile sunt la fel de false precum și cele despre masacrele comise în Ucraina”
18:46 - Cristian Bușoi: UE a făcut astăzi un pas uriaș pentru a tăia Rusia de pe lista furnizorilor de gaz și pentru a accelera tranziția ecologică
18:38 - Aleksei Arestovich, consilierul lui Zelenski consideră că autoritățile ruse ar putea ceda Crimeea Ucrainei: „Peninsula va deveni din nou ucraineană”