Iași: Un pacient COVID s-a aruncat de la etajul 6 al spitalului, chiar sub ochii medicilor (VIDEO)

Iași: Un pacient COVID s-a aruncat de la etajul 6 al spitalului, chiar sub ochii medicilor (VIDEO)

Un bărbat, infectat cu COVID-19, s-a sinucis aruncându-se în gol de la etajul 6 al spitalului din Iași, unde se afla internat.

Pacientul suferea de depresie șiera internat Terapie Intensivă de o săptămână. Pentru că diabet, o afecțiune considerată foarte periculoasă la bolnavii COVID, medicii l-au conectat la un aparat care să-l ajute sărespire.

Din primele informații, se pare că doctorul de gardă și o asistentă intrau în salon exact când bărbatul se afla deja pe geam. Din păcate, nu au apucat să-l opreascăla timp. În urma impactului cu solul, pacientul a muritpe loc.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Depresia, o afecțiune cu o incindeță îngrijorătoareîn perioada pandemiei

Foarte multe persoane au resimțit stări de anxietate în timpul epidemieide coronavirus.Organizația Mondială a Sănătății, prin departamentul de Sănătate Mintală, a realizat o serie de recomandări pentru populație, prin care să îi ajute să se acomodeze mai ușor cu situațiile actuale, să își păstreze calmul și mai ales sănătatea mintală, în timpul epidemiei de coronavirus.

Printre recomandări se numără relaxarea și activitățile fizice.

“În timpul momentelor și situațiilor stresante, încercați să vă concentrați pe propriile nevoi. Apelați la exerciții fizice care să vă ajute să vă relaxați și să vă mențineți starea de sănătate bună.

Mai mult decât atât, este recomandat să vă odihniți cât de mult și de bine puteți. Dormiți 8 ore pe noapte și adoptați un stil de viață sănătos, bazat pe o dietă alimentară echilibrată”, potrivit OMS.

De asemenea, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății mai mai recomandă informarea doar din surse sigure, pentru a nu intra în panică din cauza unor fake news-uri, păstrarea unei relații strânse cu familia și prietenii, socializarea, protejarea angajaților în momente stresante și evitarea în totalitate a strategiilor de coping negative, precumrefugiul în tutun sau alcool, dăunătoare, căci pe termen lung acestea nu vor face altceva decât să înrăutățească situația și starea de bine pisihică.

Urmăriți B1TV.ro și pe