Incendiu într-un bloc din centru orașului Galați. 20 de locatari au fost evacuați, iar o bătrână a fost transportată la spital

Incendiu într-un bloc din centru orașului Galați. 20 de locatari au fost evacuați, iar o bătrână a fost transportată la spital

Un incendiu a avut loc marți seară,într-un bloc dincentrul municipiului Galaţi. 20 de locatari au fost evacuați, iar ofemeie de 87 de ani a ajuns la spital după ce s-a intoxicat cu fum.
Focul a fost localizat într-o singură cameră din locuința bătrânei, cel mai probabil produs din cauza unei probleme la instalaţia electrică. La faţa locului au intervenit trei autospeciale de stingere, autoscara şi două echipaje SMURD. 12 persoane din bloc au ieşit singure în stradă. Alte opt persoane, dintre care doi copii, au fost ajutate de pompieri să iasă din blocul plin de fum.

În apartamentul situat la etajul I se afla bătrâna de 87 de ani, alături de câinele ei. Pompierii au reuşit să o salveze pe femeie şi au trimis-o la spital pentru că bătrâna s-a intoxicat cu fum. Din păcate, câinele nu a mai putut fi salvat.

Alertă în Timișoara, după ce pe scara unui bloc a fost simițit un miros înțepător

Echipajele ISU Timiş au evacuat, marți seară, 70 de persoane dintr-un bloc din Timişoara, dintre care 12 minori, după ce a fost sesizat un miros înţepător degajat în urma unei deratizări care a avut loc în cursul serii, în spaţiul unei societăţi comerciale aflată la parterul blocului.

O autospecială de primă intervenţie, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, două autospeciale de transport personal şi victime multiple, un echipaj CBRN şi un motoventilator s-au deplsat la fața locului de urgență, scrie Agerpres.

„În urma unui apel prin 112, am fost anunţaţi că în scara unui bloc de pe Calea Şagului din Timişoara se simte miros înţepător care pătrunde şi în apartamente. De asemenea, am fost informaţi că în cursul serii s-a efectuat o activitate de deratizare la parterul blocului, în spaţiul unei societăţi comerciale. Până acum, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale. S-a dispus evacuarea locatarilor de pe întreaga scară până la finalizarea măsurătorilor de către echipajul CBRN. Au fost evacuate 70 de persoane (58 adulţi şi 12 minori)”, a transmis, conform sursei citate, purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.