Spitalul mobil de la Lețcani, închis temporar pentru igienizare și dezinfecție: Managerul spune că este o coincidență că totul se întâmplă înainte de zilele geroase anunțate de meteorologi

Spitalul mobil de la Lețcani, închis temporar pentru igienizare și dezinfecție: Managerul spune că este o coincidență că totul se întâmplă înainte de zilele geroase anunțate de meteorologi

Spitalul mobil de la Leţcani se va închide pentru câteva zile pentru igienizare și dezinfecție. În acest moment, 17 pacienți cu COVID-19 sunt internați în unitatea medicală, iar mangerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași spune că închiderea temporară a unității de la Lețcani nu are legătură cu faptul că în ultima perioadă s-a întâmplat de mai multe ori să fie frig în saloane din cauza unor pene de curent, iar în zilele următoare se anunță temperaturi extrem de scăzute în zonă, notează News.ro.

Spitalul mobil de la Lețcani, închis pentru măsuri de igienizare și dezinfecție

„Facem o igienizare şi o dezinfectare a unităţii. Este singurul spital unde nu s-a făcut acest lucru în ultima perioadă. Săptămâna viitoare, spitalul mobil de la Leţcani va putea face din nou internări”, a declarat pentru sursa citată medicul Florin Roşu, manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Florin Roșu a spus că este o coincidență faptul că spitalul mobil este închis chiar acum când meteorologii anunță că urmează zile geroase.

În aceste condiții, doi pacienți de la Lețcani, care sunt internați acum în secția de terapie intensivă, vor fi mutați la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, iar ceilalți 15 vor fi transferați la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Spitalul de la Lețcani a fost deschis în octombrie 2020

Spitalul mobil de la Lețcani a fost deschis în luna octombrie și a costat peste 13 milioane de euro.

În această unitate au fost transferați de urgență, la jumătatea lunii noiembrie, 6 dintre pacienții răniți în incendiul de la secția ATI a Spitalului județean din Piatra Neamț. Doar unul dintre acești pacienți a supraviețuit.