Ai haine de blană în garderoba ta? Află 3 reguli de aur, pentru a le depozita corect

Ai haine de blană în garderoba ta? Află 3 reguli de aur, pentru a le depozita corect

Investiția în haine de blană de lux este una pe termen lung. De multe ori, aceste articole vestimentare se transmit din generație în generație, fiind piese cu o deosebită valoare, inclusiv emoțională.

Dar cum faci ca să le crești durata de întrebuințare? Ei bine, specialiștii ne atrag atenția asupra a 3 reguli de aur, esențiale pentru depozitarea hainelor de blană. Respectă-le și vei reuși să prelungești durata de viață a celor mai spectaculoase haine de blana din garderoba ta, cu un minim de efort, doar prin documentare.

 

  1. Setează temperatura optimă pentru depozitarea hainelor de blană

Condițiile ideale de conservare a hainelor de blană, ne atrag atenția experții, sunt între 10 și 15 grade Celsius. Bineînțeles, este greu să creezi aceste condiții de depozitare în interiorul unei locuințe, dar poți să apelezi la alte mijloace, la fel de eficiente. Este important să te asiguri că blana nu va avea contact direct cu razele de soare. Mai mult, că nu există o umiditate crescută în spațiul unde depozitezi haina. Cu alte cuvinte, nu ține niciodată haina de blană în subsol sau pe balcon. Evită dressing-urile deschise, unde razele UV pătrund cu ușurință, pentru că expunerea la soare dăunează culorii acesteia.

  1. Alege, cu atenție, tipul de dressing în care vei depozita haina de blană

La ora actuală, foarte multe dintre dressing-uri sunt concepute dintr-un material lemnos numit cedru. Acesta, prin natura sa, absoarbe o mare parte din umiditate. Dacă ai un astfel de dressing acasă, evită să depozitezi hainele de blană înăuntrul său. El atrage umiditatea și îi va usca derma hainei de blană. Există persoane care nu cunosc această regulă și se întreabă care sunt motivele pentru care articolele vestimentare concepute din blană naturală se deteriorează într-un termen atât de scurt. Acum că ai găsit explicația, asigură-te că nu te vei regăsi în acest scenariu și că îți vei proteja hainele de blană.

  1. Evită husele de protecție de orice fel, dar mai ales pe cele din plastic

Este foarte simplu: blana naturală are nevoie să respire, iar cea mai bună modalitate pentru asta este să o lași descoperită în dulap. Cu toate acestea, există recomandări în mediul online care contravin acestui principiu simplu și creează dezinformare. Nu, husele nu sunt recomandate și – cu atât mai puțin – husele din mase plastice. Haina de blană nu face echipă bună cu materialul plastic, care crește și riscul de tocire a părului. Dacă este nevoie să o transporți dintr-un spațiu în altul, folosește o husă din pânză, dar numai în această situație, cu titlu de excepție. Astfel, vei crește durata de viață a hainei.

Atenție la calitatea produselor! La Casa de Blănuri MG găsești și veste de blană naturală premium

Dincolo de cele 3 reguli de aur pe care trebuie să le respecți în depozitarea hainelor de blană, nu trebuie să subevaluezi importanța calității produselor. Un produs slab calitativ nu va avea o durata de viață foarte extinsă, indiferent de regulile pe care le aplici.

Totuși, există medii de achiziție de lux, care îți oferă posibilitatea de a investi în haine extrem de calitative. Casa de Blănuri MG este cel mai bun exemplu în acest sens. Poți cumpăra de la Casa de Blănuri MG veste de blana naturală, jachete, cape, paltoane, dar și accesorii, și să beneficiezi de calitate premium, plus o perioadă de garanție extinsă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`