Judecătorul CSM Bogdan Mateescu, cercetat disciplinar de Inspecția Judiciară pentru o postare pe Facebook

Judecătorul CSM Bogdan Mateescu, cercetat disciplinar de Inspecția Judiciară pentru o postare pe Facebook
Foto: evz.ro

Judecătorul Bogdan Mateescu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, susține că Inspecția Judiciară a dispus cercetarea sa disciplinară pentru o postare pe Facebook. Cercetarea a fost dispusă ca urmare a unei sesizări făcute de Petre Lăzăroiu, judecător al Curții Constituționale. În respectiva postare, Mateescu a scris că Lăzăroiu și-a depășit cu un an mandatul la CCR. Lăzăroiu îl acuză acum pe Mateescu de patru abateri disciplinare.

”Aduc la cunostinta tuturor, in special colegilor mei, ca azi, 26.10.2018, am primit rezolutia Inspectiei Judiciare prin care, la 21.09.2018, s-a dispus inceperea cercetarii disciplinare impotriva mea ca urmare a sesizarii domnului Lazaroiu Petre, judecator CCR, care reclama savarsirea a patru abateri disciplinare printr-o postare pe pagina mea de facebook din data de 31.05.2018.

Inspectorul judiciar a apreciat ca exista indiciile savarsirii uneia dintre ele, prevazuta de art 99 lit. a din Legea 303/2004. Nu am primit vreo solutie cu privire la celelalte reclamate”, a anunțat judecătorul Bogdan Mateescu, pe Facebook.