„Fake News”, un concept relativ puţin folosit până în urmă cu câţiva ani, a devenit o provocare pentru furnizorii de informaţii corecte din întreaga lume. Rețelele de socializare sunt „invadate” de ştiri false furnizate sub masca unor fapte, situaţii sau evenimente adevărate.
“Fake News-ul” zilei în România prezintă cazul unui așa zis doctor, fotografiat în lacrimi, pentru că nu a putut salva viața unei femei aflată în sala în nașteri.
"Astăzi am plâns. Din adâncul sufletului meu pentru că am pierdut o femeie. Ne rugăm mereu să nu se întâmple asta, dar uneori Dumnezeu are alte planuri.
De ce este cazul acestei femei atât de dureros? Aceasta s-a chinuit timp de 14 ani să dea naștere unui copil. (…) Am pierdut-o dar copilul a supraviețuit. Înainte să-și dea ultima suflare, și-a ținut copilul în brațe și a zâmbit spunând: "Dumnezeu e minunat", apoi și-a dat duhul. (…) Ziua cea mai fericită din viața lor se transformase într-un mare necaz. (…) Nu ignorați această postare, distribuiți-o pentru că femeile ne-au dat viață și ele trebuiesc prețuite.”, acesta este mesajul viral pe Facebook, care a strâns peste 60 de mii de like-uri în doar câteva ore.
De fapt, adevărul este altul. Bărbatul din imagine e un turc care plângea de bucurie că soția sa a adus pe lume primul lor copil, după cum se poate vedea chiar pe contul de Instagram al acestuia.