MApN: Un detașament al Forțelor Aeriene Regale Canadiene va executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită, cu avioane Hornet, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

MApN: Un detașament al Forțelor Aeriene Regale Canadiene va executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită, cu avioane Hornet, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu
Foto: pixabay.com

Un detașament al Forțelor Aeriene Regale Canadiene va ajunge la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța, unde va participa, alături de militarii români, la misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing), anunță Ministerul Apărării Naționale, printr-un comunicat de presă.

MApN: Avioane Hornet canadiene la Mihai Kogălniceanu din Constanța

Detașamentul este format din aproximativ 145 de piloți și membrii ai personalului tehnic, care vor participa, cu cu șase aeronave CF-188 Hornet, la misiunile ce se vor desfășura în perioada septembrie-decembrie.

”În Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu este în curs de dislocare detașamentul Forțelor Aeriene Regale Canadiene care va executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) alături de militari aparținând Forțelor Aeriene Române, sub comandă NATO.

Militarii români și canadieni vor executa, în perioada septembrie-decembrie, misiuni cu aeronave CF-188 Hornet, F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR.

Detașamentul canadian este format din aproximativ 145 de piloți și membrii ai personalului tehnic, cu șase aeronave CF-188 Hornet”, se artă în comunicatul de presă al MApN.

Aceasta este a patra rotație a Forțelor Aeriene Regale Canadiene la Baza Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Canadiene, după cele executate în 2017, 2018 și 2019. Totodată, în 2014, militarii canadieni au luat parte la o misiune desfășurată tot în țara noastră, la Baza Forțelor Aeriene Române de la Câmpia Turzii.

”Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele canadiene.

Dislocarea avioanelor CAF în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate”, se mai arată în comunicatul de presă al MApN.

O parte din trupele SUA retrase din Germania ar putea ajunge în România

Amintim, în acest context, că la bazele militare din România ar urma să fie relocate și trupe americane, după retragerea acestora de pe teritoriul Germaniei.

Șefului Forțelor Terestre ale Armatei SUA, generalul James C. McConville a reconfirmat recent că mai multe trupe americane urmează să fie relocate în zona Mării Negre, în special în România. Aflat într-o vizită în țara noastră, oficialul armatei americane nu a dezvăluit numărul soldaților americani care urmează să ajungă în România, nici unde urmează să fie relocați.

De altfel, și secretarul american al Apărării, Mark Esper a precizat că oparte din trupele americane care vor fi retrase dinGermaniaar putea ajunge, prin rotație, în România,Poloniași în Țările Baltice.

„Ne dorim să ducem mai multe forțe în regiunea Mării Negre, mai ales în România”, a declarat Esper, la Institutul Aspen, potrivit publicațieiStars and Stripes.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`