Moment unic pentru țara noastră. România a găzduit primul exercițiu NATO care a folosit tehnică de realitate virtuală (VIDEO)

Moment unic pentru țara noastră. România a găzduit primul exercițiu NATO care a folosit tehnică de realitate virtuală (VIDEO)

România a găzduit un exercițiu în realitate virtuală desfășurat de trupe NATO alături de servicii de urgență locală.

Scopul exercițiului în realitate virtuală a fost pentru a se urmări beneficiile unui astfel de exercițiu, anunță NATO pe pagina de Facebook.

Exercițiul intitulat ”Digital Exercise and Seminar on Civil military cooperation on health disaster response” a avut loc în perioada 6-11 iulie la Târgu Mureș.

Luni a început exercițiul cu o explozie într-un amplasament chimic ipotetic, care a afectat o zonă rezidențială.

După acest prim incident a mai apărut unul, de data aceasta între un tren de pasageri și un tren de marfă, care avea și vagoane cu substanțe chimice.

Se presuspune că în total au fost 595 de victime, dintre care 39 de persoane au murit, 137 de persoane cu cod roșu, 106 persoane cu cod galben și 313 persoane cu cod verde.

#DIRECT_ONE_613i0l#

“Pe lângă victime, s-a simulat evacuarea a peste 30.000 de persoane din zona în care era norul toxic, 8.623 au fost evacuate cu mijloace mobilizate de ISU, care au inclus autocare și microbuze din județul Mureș, un tren pus la dispoziție de CFR cu zece vagoane, iar Ministerul Apărării a pus la dispoziție 20 de camioane”, scrie Agerpres.

”Exercițiul a fost văzut într-un sens pozitiv. Resursele folosite au fost cele tehnologice pentru că noi am folosit realitatea virtuală, nu am folosit oameni în teren. Însă în același timp pe comunicații am avut sprijin din partea STS, am avut din partea diferitelor direcții și organisme ale Ministerului Afacerilor Interne, bineînțeles în principal Departamentul pentru Situații de Urgență, Direcția Generală pentru Management Organizațional, IGSU, am avut tot în sistemul virtual Poliția, Jandarmeria, Ministerul Apărării Naționale, dar fără mobilizare de forțe în teren”, a explicat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Tags:
Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică