Jurnaliștii de la New York Times scot la iveală noi detalii despre prezența lui Liviu Dragnea la ceremonia de învestitură a președintelui american Donald Trump. Șeful PSD ar fi ajuns la Washington prin intermediul lui Elliott Broidy, un lobbyst care s-a ocupat de strângerea de fonduri pentru campania lui Donald Trump. Acest lucru ar fi reprezentat o mare oportunitate pentru afacerile lui Broidy, care, de altfel, și-a deschis în luna mai 2017 o filiala în România.
Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu au fost singurii politicieni români prezenți la ceremonia de învestitura a lui Donald Trump, în ianuarie 2017. Deși liderul PSD s-a mândrit la acea vreme cu pozele cu preşedintele american, se pare că de fapt vizita la Washington a fost plătită cu bani grei.
Potrivit New York Times, Liviu Dragnea ar fi fost ajutat de Elliott Broidy, unul dintre cei mai importanti strângători de fonduri pentru campania lui Trump.
Printre invitatii lui Broidy s-au mai numărat și un om de afaceri congolez, extrem de controversat și un politician angolez.
”Doi oficiali din România, un alt potențial client Circinus, l-au întâlnit pe Trump la o petrecere privată de la la care Broidy i-a invitat în timpul săptămânii de inaugurare la Trump International Hotel din Washington. Liviu Dragnea, un lider parlamentar care conduce Partidul Social Democrat, a cerut legături mai strânse între România și Statele Unite, determinând pe Trump să declare: „O vom face! România este importantă pentru noi!”, notează sursa citată.
Întrebat luni de jurnaliști dacă există vreo legătură între faptul că a ajuns în Statele Unite prin intermediul lui Eliot Broidy și faptul că a fost semnat un acord de parteneriat între două ministere și compania acestuia, Dragnea a răspuns: ”Eu nu am fost la acele ministere cu domnul Broidy, altcineva a fost, întrebati miniștrii”.
Eliot Broidy deține în Statele Unite ale Americii o companie cu activități în zona industriei de apărare. Anul trecut, a deschis o filială şi la Bucureşti. Firma lui Broidy a semnat la începutul acestui an un acord cu ROMARM, companie românească de stat aflată în subordinea Ministerului Economiei, pentru realizarea unui sistem integrat de comandă, control, comunicații, computere, informații, supraveghere şi cercetare.
În mod oficial, doar ambasadorii acreditați la Washington sunt invitați să își reprezinte statele la ceremonia de preluare a mandatului de către președintele SUA, însă oricine poate participa atât timp cât cumpără un bilet, al cărui preț variază între 25.000 și un milion de dolari.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.