New York Times: Cine l-a ajutat pe Liviu Dragnea să ajungă la ceremonia de învestitură a lui Donald Trump. Miza din spatele deplasării (VIDEO)

New York Times: Cine l-a ajutat pe Liviu Dragnea să ajungă la ceremonia de învestitură a lui Donald Trump. Miza din spatele deplasării (VIDEO)

Jurnaliștii de la New York Times scot la iveală noi detalii despre prezența lui Liviu Dragnea la ceremonia de învestitură a președintelui american Donald Trump. Șeful PSD ar fi ajuns la Washington prin intermediul lui Elliott Broidy, un lobbyst care s-a ocupat de strângerea de fonduri pentru campania lui Donald Trump. Acest lucru ar fi reprezentat o mare oportunitate pentru afacerile lui Broidy, care, de altfel, și-a deschis în luna mai 2017 o filiala în România.

Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu au fost singurii politicieni români prezenți la ceremonia de învestitura a lui Donald Trump, în ianuarie 2017. Deși liderul PSD s-a mândrit la acea vreme cu pozele cu preşedintele american, se pare că de fapt vizita la Washington a fost plătită cu bani grei.

Potrivit New York Times, Liviu Dragnea ar fi fost ajutat de Elliott Broidy, unul dintre cei mai importanti strângători de fonduri pentru campania lui Trump.

Printre invitatii lui Broidy s-au mai numărat și un om de afaceri congolez, extrem de controversat și un politician angolez.

”Doi oficiali din România, un alt potențial client Circinus, l-au întâlnit pe Trump la o petrecere privată de la la care Broidy i-a invitat în timpul săptămânii de inaugurare la Trump International Hotel din Washington. Liviu Dragnea, un lider parlamentar care conduce Partidul Social Democrat, a cerut legături mai strânse între România și Statele Unite, determinând pe Trump să declare: „O vom face! România este importantă pentru noi!”, notează sursa citată.

Întrebat luni de jurnaliști dacă există vreo legătură între faptul că a ajuns în Statele Unite prin intermediul lui Eliot Broidy și faptul că a fost semnat un acord de parteneriat între două ministere și compania acestuia, Dragnea a răspuns: ”Eu nu am fost la acele ministere cu domnul Broidy, altcineva a fost, întrebati miniștrii”.

Eliot Broidy deține în Statele Unite ale Americii o companie cu activități în zona industriei de apărare. Anul trecut, a deschis o filială şi la Bucureşti. Firma lui Broidy a semnat la începutul acestui an un acord cu ROMARM, companie românească de stat aflată în subordinea Ministerului Economiei, pentru realizarea unui sistem integrat de comandă, control, comunicații, computere, informații, supraveghere şi cercetare.

În mod oficial, doar ambasadorii acreditați la Washington sunt invitați să își reprezinte statele la ceremonia de preluare a mandatului de către președintele SUA, însă oricine poate participa atât timp cât cumpără un bilet, al cărui preț variază între 25.000 și un milion de dolari.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
09:52 - Românii, mai determinați ca niciodată să se vaccineze împotriva COVID-19. Cifre record atât în București, cât și în restul țării (VIDEO)
09:17 - Ultima noapte de distracție din valul pandemic 4. Tinerii au luat cu asalt localurile din Centrul Vechi al Capitalei
08:40 - Autoritățile columbiene au făcut arestarea secolului. Otoniel, cel mai căutat traficant de droguri, a fost capturat (VIDEO)
00:36 - Daniel Coriu (Colegiul Medicilor): Mulți bolnavi COVID au murit cu zile. Cum am ajuns aici? Neîncrederea în mesajul medicilor și al autorităților. La acest lucru au contribuit și unii colegi de-ai noștri (VIDEO)
23:57 - Premierul ungar Viktor Orban acuză Washingtonul şi Bruxellesul că se amestecă în politica internă a țării pentru ca el să piardă alegerile
23:45 - Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre conservarea energiei și prelungirea vieții. „Un om cu credință în Dumnezeu nu se stresează” (VIDEO)
23:23 - Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre longevitate. „Se consideră că deja s-a născut omul care va trăi mia de ani” (VIDEO)
22:51 - Gazprom a avertizat Republica Moldova că va sista livrarea gazelor din 1 decembrie dacă nu-şi achită datoriile
22:34 - Arhiepiscopia București își pune la dispoziție capelele. Morgile spitalelor nu mai fac față numărului de decese COVID
22:13 - România cere sprijin internaţional pentru gestionarea crizei COVID / CNSU a adoptat o Hotărâre privind solicitarea de medicamente, echipamente şi echipe medicale